Straattekeningen in Venlose binnenstad

Foto: © 3D Painting - foto bij persbericht.

Deze en aankomende week worden in de Venlose binnenstad drie
straattekeningen gerealiseerd. De tijdelijke kunstwerken zijn een initiatief van Galerie Wilms en Venlo Partners en sluiten aan op de opening van Museum Van Bommel van Dam.

Het project wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente
Venlo en de Jacques en Ellen Scheuten Foundation. Marcel Tabbers van Venlo Partners licht toe: “De opening van Museum Van Bommel van Dam is een belangrijk moment voor de Venlose binnenstad. Niet alleen krijgt het oude postkantoor een mooie invulling, het zal ook zorgen voor nieuw publiek voor winkels en horeca. Met Couleur Locale willen we dat nieuwe publiek verleiden de binnenstad te bezoeken.” Paul Wilms vult aan: “Tegelijkertijd willen we met de straattekeningen in de winkelstraten laten zien dat kunst heel toegankelijk is, iets wat het museum ook heel sterk uitdraagt.”

Couleur Locale
De kunstenaars hebben zich voor hun werken laten inspireren door de plaatselijke geschiedenis en cultuur. Daarmee zijn de thema’s voor de bewoners herkenbaar en vertellen ze bezoekers iets over Venlo. Remko van Schaik (Keulsepoort, 3D) koos voor de sage van de Naate Raaf, Matthew May (Flujasplein, 3D ) nam de schutterij als uitgangspunt en Gijs van Bon (Maasboulevard, reverse graffiti) liet zich inspireren door patronen uit Tegels keramiek.

De kunstwerken zijn de komende maanden te bekijken en zullen langzaam
vervagen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen