Gezamenlijke inkoop van zorg gemeenten

Foto: © Pixabay.

De zeven gemeenten van Noord-Limburg (Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel aan Maas, Venlo en Venray) slaan de handen ineen om de beste zorg voor onze inwoners in te kopen. Deze hulp en ondersteuning geldt voor de WMO, Jeugdzorg en Participatie.

Ondersteuning nodig?
Leefomstandigheden kunnen veranderen, waardoor inwoners ondersteuning nodig kunnen hebben bij bijvoorbeeld het huishouden, de opvoeding, weer aan het werk gaan of om mee te blijven doen met het dagelijkse leven. De gemeente kan met u meekijken naar passende oplossingen: ondersteuning vanuit uw eigen omgeving of door professionele zorgaanbieders. Om goede hulp te kunnen bieden, maakt de gemeente afspraken met deze aanbieders en legt dat vast in contracten. Op 1 januari 2022 gaan nieuwe contracten met aanbieders in.

Welke aanbieders?
De zeven Noord-Limburgse gemeenten werken samen om de beste aanbieders te selecteren. Deze samenwerking is nodig om de juiste ondersteuning te kunnen bieden en om de kosten te kunnen beheersen. Op dit moment ronden zij de keuze voor de aanbieders af. Binnenkort is bekend met welke aanbieders de gemeente een contract voor een lange periode aangaat.

Verandert er iets voor cliënten?
Als u zich met een verzoek om ondersteuning bij de gemeente meldt, kijken we samen met u wat er nodig is en hoe dat opgepakt kan worden. Wat kunt u zelf, wat kan er vanuit uw eigen omgeving en wanneer is ondersteuning door aanbieders nodig? Als het gaat om professionele ondersteuning kijken we welke aanbieder dat kan bieden.

Vragen?
Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente.

Reacties