VenloFiets aan de haven en de Werf in augustus

Foto: VenloFietst.

Na twee eerder afgelaste edities (april 2020 en april 2021) kan VenloFietst aan de haven en de Werf te Venlo op 21 en 22 augustus doorgang vinden onder de tot nu geldende coronamaatregelen tot 14 augustus. Witte rook dus.

Voor de deelnemende fietsers gelden geen maatregelen behalve dan dat zij op eventuele pauzeplaatsen de anderhalve meter in acht moeten nemen. Aldaar gelden de coronamaatregelen die de betreffende horecaondernemers hebben ingesteld. Voor de bezoekers van het eventplein (aan de Werf te Venlo) geldt geen toegangstest controle meer, maar wel verplichte zitplaatsen op anderhalve meter afstand. Dat geldt ook voor de fietsers die na hun route terugkeren en hun fiets hebben gestald in de voor hen bestemde bewaakte fietsstallingen. Voor hen is een zitplaats gereserveerd.

Iedere bezoeker moet zich bij de ingang van het eventplein registreren en wordt zijn gezondheid geverifieerd. Verder gelden op het eventterrein vastgestelde (verplichte) bezoekersstromen (looprichtingen). Op het plein staan standhouders, eet- en drinkgelegenheden, de Carlalala Silent Disco Experience en een benefietpodium met diverse artiesten en muzikanten met een live- programma van 15.00 – 21.00 uur. Op zondag 22 augustus vindt tijdens het live-programma de première plaats van het speciaal voor dit event geschreven lied Venlo Verbindt dat gezongen wordt door Christel & Quinn.

Buiten het plein staan beide dagen behendigheidsparcoursjes voor jong en oud. Ook hier geldt de anderhalvemeter- maatregel. Op beide dagen kunnen aan de haven afgedankte kinderfietsen worden ingeleverd die door de ANWB worden opgeknapt en ter beschikking komen aan gezinnen die zich een kinderfiets kunnen veroorloven. Op zaterdag 21 augustus staat er bij het terrein aan de Maas de Jumbo Visma clinic truck.

Meer informatie en inschrijven om mee te fietsen, kan via www.venlofietst.nl Inschrijven kan ook nog een uur voor vertrek van de betreffende route aan de infostand.

Reacties

Cookieinstellingen