Ziekenhuis VieCuri Venlo vandaag weer open na ontruiming

Foto: © Keistadnieuws.

Ziekenhuis VieCuri in Venlo gaat vandaag weer open. Het gebouw staat aan de oevers van de Maas, die dreigde te overstromen. Daarom werd het ziekenhuis afgelopen vrijdag uit voorzorg helemaal ontruimd. Operaties en afspraken werden afgezegd. Bijna 240 opgenomen patiënten werden naar omliggende ziekenhuizen gebracht. Als zij nog niet zijn ontslagen, kunnen ze nu terugkeren naar Venlo.

Afgelopen vrijdag zijn 237 patiënten binnen 10 uur geëvacueerd. Een deel daarvan mocht naar huis, 170 patiënten zijn overgebracht naar 28 zorginstellingen elders in Nederland. VieCuri in Venlo is vier dagen gesloten geweest. Het opnieuw opstarten van het ziekenhuis duurde twee dagen.

De circa 60 patiënten die nog in andere instellingen verbleven, worden binnen twee dagen gefaseerd teruggebracht naar VieCuri Venlo. Van woensdag 21 juli 9.00 uur tot donderdag 22 juli 16.00 uur worden onze patiënten weer in Venlo verwelkomd.

Voorbereidingen voor een veilige start
Er was veel nodig om de zorg weer in gereedheid te brengen na de dreigende wateroverlast. Voorraden zoals uniformen, medicijnen en andere zaken zijn vrijdag van de kelder verplaatst naar hoger gelegen afdelingen of vervoerd naar andere locaties. Alle apparatuur zoals MRI-scans, röntgenapparaten en laboratoriumapparatuur waren uitgeschakeld en moesten opnieuw worden opgestart en getest. De zorg kan alleen veilig starten als aan alle kritische randvoorwaarden is voldaan. IJsbrand Schouten, bestuursvoorzitter van VieCuri: “De ontmanteling van ons ziekenhuis was één ding, maar de zorgvuldigheid waarmee we deze complexe en omvangrijke herstart hebben georganiseerd, vind ik indrukwekkend”.

Patiëntenzorg woensdag van start
De afspraken bij de poliklinieken, de dagbehandelingen en het operatieprogramma in Venlo starten woensdagmorgen op de normale tijden. De Spoedeisende Hulp en het Geboortecentrum Noord-Limburg ontvangen vanaf woensdag 9.00 uur weer patiënten.

Reacties

Cookieinstellingen