Update gemeente: Maaskade afgesloten, gemeente geopend, parkeergarages geopend, hulp aanbieden

Foto: © Gemeente Venlo.

Veiligheidsregio Limburg-Noord is opgeschaald naar GRIP 4. Veel regen zorgt voor hoge waterstanden in de Maas, zijrivieren en beken in Limburg. Sommige gebieden lopen onder door hoogwater. Veiligheidsregio Limburg-Noord vraagt iedereen om weg te blijven van snelstromende beken en rivieren.

De komende dagen heeft Limburg nog te maken met hoogwater. Het is belangrijk om alert te blijven en rampgebieden te mijden. Op die manier hebben hulpdiensten de ruimte om hun werk te doen.

Gemeente maandag geopend

De gemeentelijke kantoren zijn maandag 19 juli 2021 gewoon geopend van 08.00 uur tot 17.00 uur. In de avonduren is het Stadskantoor alleen geopend voor geplande afspraken in het kader van de Registratie Niet Ingezetenen. De parkeergarages Maaswaard en Nolensplein zijn geopend en bereikbaar.

Heeft u geen afspraak of hoeft u niet in het crisisgebied te zijn, blijf dan weg uit deze gebieden en vermijd dan zoveel mogelijk het verkeer zodat de hulpdiensten hun werk kunnen blijven doen.

Parkeergarages weer geopend
De parkeergarages Nolensplein en Maasboulevard zijn weer geopend. Particuliere ondergrondse parkeergarages in Q4 en de binnenstad van Venlo mogen weer gebruikt worden.

Maaskade uit voorzorg afgesloten
De gemeente sluit een deel van de Maaskade uit voorzorg af met hekken. De afgelopen dagen hebben zich hier veel kijkers verzameld. Dit zorgt voor onwenselijke en zelfs levensgevaarlijke situaties als mensen op de schotten klimmen om naar het water te kijken.  

Grondwater
Het water van de Maas is langzaam aan het dalen. Hierdoor kan het grondwater gaan stijgen. Mogelijk lopen daardoor nog kelders vol. Wacht met het leegpompen van uw kelder totdat het hoge water verdwenen is. Te vroeg leegpompen van uw kelder kan zorgen voor extra schade.

Hulp aanbieden
Incluzio Sociale Basis is bereikbaar voor alle inwoners die hulp willen aanbieden of die hulp nodig hebben. Ook als u zich zorgen maakt over de situatie van anderen, kunt u contact opnemen met Incluzio.

Incluzio Sociale Basis is bereikbaar tijdens werkuren van 09.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur via mailadres [email protected] Vermeld in het bericht duidelijk uw naam en contactgegevens (postcode en huisnummer). Tijdens werkuren van 09.00 tot 17.00 uur is Incluzio ook telefonisch bereikbaar via 06 26732849.

Reacties