Ontruimd VieCuri neemt zondagmiddag besluit over heropening

Ziekenhuis VieCuri - 16 juli 2021.
Foto: © Keistadnieuws.

Ziekenhuis VieCuri in Venlo verwacht zondagmiddag een besluit te kunnen nemen over de heropening van het ziekenhuis. VieCuri werd vrijdag ontruimd, in tien uur tijd werden 237 patiënten geëvacueerd naar omliggende ziekenhuizen. Zeker tot en met maandag blijft het ziekenhuis gesloten.

VieCuri Venlo tot en met maandag 19 juli 2021 dicht
VieCuri Venlo is in ieder geval maandag 19 juli 2021 gesloten. Alle afspraken die maandag in Venlo stonden gepland, kunnen niet in Venlo plaatsvinden. Het ziekenhuis heeft alle patiënten van wie de afspraak wordt verplaatst of verzet hierover geïnformeerd. Voor patiënten die maandag een belafspraak hebben en nog geen bericht hebben ontvangen van het ziekenhuis, gaat de afspraak gewoon door.

Heropening
Over het verloop van de watersnood heeft VieCuri frequent contact met de Veiligheidsregio Limburg-Noord en het Waterschap Limburg. De adviezen van de bevoegde autoriteiten zijn belangrijk voor de heropening van het ziekenhuis. Het besluit daartoe wordt uiterlijk zondagmiddag 18 juli om 18.00 uur genomen.

Huisartsenpost en Spoedeisende Hulp verplaatst
Huisartsenzorg en spoedzorg gaan gewoon door. Vanwege de sluiting van VieCuri Venlo is de Huisartsenpost van Cohesie (HAP) verplaatst naar Praktijk van Noord, Veestraat 5c in Venlo. De Spoedeisende Hulp (SEH) van VieCuri is ondergebracht bij Laurentius Ziekenhuis in Roermond en bij Maasziekenhuis in Boxmeer. VieCuri en de huisartsen van Cohesie roepen inwoners uit de regio op om ook in deze bijzondere situatie bij spoedklachten gewoon de HAP via 0900-8818 te bellen. Bij acute, mogelijk levensbedreigende situaties is als altijd het landelijke alarmnummer 112 beschikbaar.

Reacties