Veiligheidsregio Noord- en Midden-Limburg blijft tot dinsdag op GRIP 4

Foto: © Gemeente Venlo.

De veiligheidsregio Noord- en Midden-Limburg blijft tot dinsdag op hoog niveau (GRIP 4). In Venlo verwachten we een langgerekt plateau van het hoge water. Dit betekent dat het waterpeil voor een lange periode op een extreem hoge peil blijft. De druk op de dijken blijft daardoor nog lang aanhouden.

Het risico op lekkages of zwakke plekken blijft daardoor zeer hoog. Mocht u dit signaleren meldt dit dan meteen bij het Waterschap Limburg op 0800-0341.

Onze buurgemeente Bergen heeft besloten om inwoners in Well te evacueren. Politie en andere hulpdiensten zijn daarnaartoe op weg om te ondersteunen.

In de gemeente Venlo zijn mensen die klimmen op dijken en schotten. De gemeente deelt boetes uit om dit te voorkomen. Ook ramptoeristen worden beboet als dat nodig is.

Voorzitter van de Veiligheidsregio en burgemeester van Venlo, Antoin Scholten, bedankt ook iedereen die hulp en steun verleent in deze dagen. Hij is vanmiddag op kritische locaties in de gemeente Venlo ter plaatse gaan kijken. Vele vrijwilligers zijn actief in de regio en verlenen fantastische hulp. Ook is er enorme waardering voor de steun uit Duitsland. Er wordt hulp geboden door verschillende Duitse regiogemeenten. Brandweermensen, pompinstallaties en onderdak, vanuit de oosterburen komt zeer veel waardevolle steun.

Onjuiste informatie evacuatie Arcen
De Veiligheidsregio krijgt signalen dat gevraagd is door de ME aan de mensen die nog in Arcen zijn om direct te evacueren. Dit is volstrekt onjuist. Als je nog in Arcen ben dan kun je blijven. Voor meer informatie neem contact op met de gemeente Venlo.

 

Reacties