Laatste update [17.30] hoogwater en wateroverlast in Venlo

Foto: © Venlo Nieuws.

Veel regen zorgt voor hoge waterstanden in de Maas, zijrivieren en beken in Limburg. Ook in onze regio neemt de wateroverlast toe. In dit bericht leest u de laatste updates vanuit de gemeente.

Update 15-7-2021 – 17.30 uur

We hebben te maken met een ongekende situatie door hoogwater in Limburg en over de grenzen. Oorzaak hiervan is de hevige regenval in onze eigen provincie, in België en in Duitsland. Voor Venlo is de verwachting dat we het hoogste punt op zaterdag bereiken.

We hebben bij gemeente, waterschap en veiligheidsregio ervaring met hoogwatersituaties. De maatregelen die de afgelopen jaren zijn genomen worden nu en in de komende dagen getest; het creëren van uiterwaarden, verbeterde waterafvoer en diverse dijkverstevigingen zorgen hopelijk voor een beperking van schade en leed.
Door de vele onzekere factoren over waterstromen en regenbuien is lastig in te schatten of alle maatregelen toereikend zijn.

Hulpdiensten spannen zich tot het uiterste in, maar zullen niet in staat zijn om iedereen die hulp nodig heeft deze ook te geven, met uitzondering van levensbedreigende situaties.
Daarom doen we een beroep op iedereen: Help elkaar in deze moeilijke tijd. Kijk waar u uw buren, vrienden en familie kunt ondersteunen en houd daarbij ook uw eigen veiligheid altijd in het oog. Kom niet naar de rampgebieden en houd wegen vrij voor hulpdiensten.

We zien ook het leed in de regio’s om ons heen. Daarbij gaat ons medeleven uit naar de slachtoffers in onze buurtregio’s, binnen en buiten onze landsgrenzen, en naar iedereen die schade of leed ondervindt.

We vragen nogmaals uw aandacht voor het volgende:
– Houd wegen vrij voor hulpdiensten; kom niet naar de rampgebieden.
– Bel alleen voor levensbedreigende situaties met 112.
– Er wordt gezocht naar een oplossing voor zandzakken. Zodra we meer weten, informeren we direct.

Wie moet ik bellen als ik wateroverlast heb?
Op onderstaande afbeelding zie je wie kunt bereiken bij wateroverlast.

Update 15-7-2021 – 14.35 uur

Blijf veilig
We vragen iedereen om weg te blijven van snelstromende beken en rivieren. Laat hulpdiensten hun werk doen. Help anderen waar nodig, maar je eigen veiligheid staat voorop.

Update 15-7-2021 – 12.20 uur

Het waterpeil in de rivieren zal verder stijgen. De gemeente monitort de situatie nauwgezet in samenwerking met de Veiligheidsregio. Houd onze berichtgeving in de gaten zodat u tijdig maatregelen kunt nemen. Lokaal zijn al een aantal maatregelen genomen en waarschuwingen afgegeven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan wegafsluitingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen