Start mobiel vaccinatiecentrum voor arbeidsmigranten

Foto: Persfoto vaccinatielocatie.

GGD Limburg-Noord en OTTO Work Force hebben de krachten gebundeld om arbeidsmigranten in de regio te vaccineren. Dat doen zij met een mobiel vaccinatiecentrum.

Met dit initiatief willen zij de drempel tot vaccineren voor arbeidsmigranten verlagen en de vaccinatiegraad in Nederland verhogen. Arbeidsmigranten wonen, werken en verplaatsen zich vaak in groepen, daarom is het voor deze groep cruciaal om gevaccineerd te worden.

De mobiele vaccinatie-truck gaat in de regio Limburg-Noord de verschillende woonlocaties af waar arbeidsmigranten verblijven. Niet alleen de medewerkers van OTTO Work Force zijn welkom maar ook de internationale medewerkers van andere bedrijven in de regio. Ondertussen weten ook andere werkgevers voor arbeidsmigranten de weg naar de GGD te vinden.

Frank van Gool, CEO van OTTO Work Force, is blij met het initiatief: “Voor OTTO is vaccinatie van onze medewerkers een uitermate belangrijk punt. Wij merken dat de vaccinatiebereidheid onder arbeidsmigranten niet altijd even hoog is. Dat komt deels ook door de taalbarrieres en daardoor het gebrek aan goede voorlichting voor deze groep. Juist daarom gaan wij actief naar de arbeidsmigranten toe.” Jac Rooijmans, algemeen directeur, directeur Publieke Gezondheid van Veiligheidsregio Limburg-Noord sluit zich aan bij Frank van Gool en voegt toe: “Als GGD willen wij graag zoveel mogelijk mensen vaccineren. Gelukkig is er een goede samenwerking in onze regio tussen werkgevers, gemeenten, online platformen die zich richten op deze doelgroep en de GGD. Doordat we elkaar goed weten te vinden kunnen we samen dit soort initiatieven organiseren en bereiken we toch doelgroepen die moeilijk bereikbaar zijn.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen