VenloFietst 21 en 22 augustus vol primeurs en premières

Foto: VenloFietst.

Na twee afgelaste edities vanwege corona trapt VenloFietst op 21 en 22 aug aan de Werf in Venlo af met 10 fietsroutes, een eventplein vol verrassende stands, een benefietpodium met premières en nieuwe talenten en een primeur met de Carlala Silent Disco Experience. Het eventplein is beide dagen gratis en met de coronatoegangscheck toegankelijk van 12.00 – 21.00 uur.

Fietsen
Er zijn 10 fietsroutes op zaterdag en zondag variërend van 25, 40, 60 tot 100 km. Inschrijven kan online (www.venlofietst.nl). Maar óók nog op de dagen zelf als men zich tijdig voor vertrek ter plekke nog inschrijft. Speciaal voor de last minute-beslissers.

Behendigheid, veiligheid en sportiviteit voor jong en oud
Aan de haven is o.a. een behendigheidsparcours met veiligheidsadvies van de Fietsersbond te vinden voor mensen met een (aanstaande) e-bike. Ook scootmobielers kunnen hieraan deelnemen.
Kinderen vinden aan de haven testparcoursjes om kennis te maken met mountainbikes, fietscross of wielrennen. Fietsen, helmen en handschoenen worden ter plekke aan de jongsten (tot 12 jaar) ter beschikking gesteld door de Wielervereniging Herungerberg.
Op zaterdag 21 aug. staat aan het eventterrein de Jumbo Visma clinic truck om eens je power op een wielrenfiets te testen en ervaren.

Op beide dagen kunnen oude, defecte of afgedankte kinderfietsen ingeleverd worden bij de stand van de ANWB. Deze worden door hen opgeknapt en verstrekt aan minderbedeelden met kinderen.

Eventplein met vertier, vermaak en toegangstest
Het eventplein aan de Werf is alleen toegankelijk met de QR-code (op mobiel of papier) voor negatieve testing, vaccinatie- of immuniteitsbewijs. Dit betreft de coronatoegangscheck aan de ingangen van het plein. Ook voor de deelnemers aan de fietsroutes die daarna het plein op willen.

Primeur!
Op het plein staat de Carlalala Silent Disco Experience. Een uniek muzikaal kwartier voor jong en oud. De combinatie van beeld, geluid en brein in een muzikaal en bewegend jasje gestoken. Deze vorm om jong en oud te verbinden, ook in de strijd tegen vereenzaming, wordt door de Stichting Carlalala voor het eerst gepresenteerd! Toegang en experience zijn gratis!

Kindervallei benefietpodium
Een muzikaal live-programma voor deelnemers en bezoekers omlijst VenloFietst ten gunste van de Ronald Mc Donald Kindervallei. Meewerkenden zijn o.a.: JK Flabbedeius, Marieke Smid, Jan Derijk, Frank Donders, Blues Mania, Fanfaar Trotwaar, Hannelore Winter, trio Fred, René en Pieter, John Marijnissen en Kwante Hippe.

Twee premiéres
Op 21 aug geven John Thews & Konsorten een eerste voorproefje van hun allernieuwste cd die op komst is. Op 22 aug presenteren Christel & Quinn het VenloFietst-eventlied ‘Venlo Verbindt’ dat speciaal voor dit nieuwe evenement is gecomponeerd en geschreven.

Verrassingen voor de inwendige mens!
Fijnproevers van Moluks, Italiaans, Vegetarisch en aardappelen anders komen aan hun trekken. Maar ook liefhebbers van speciaalbieren op tap en wijnen (beiden ook alcoholvrij!) zijn te proeven. Nieuw is het vers getapte Z0.0-bier als dorstlesser.

Reacties