Theater in de zomer in Venlose tuinen: Theaterhit ‘Bard in the yard’ waait over uit Londen

Foto: © Kasteeltuin Arcen.

Van woensdag 30 juni t/m zondag 4 juli organiseert De Maaspoort tuintheater ‘Bard in the yard’. Doorgewinterd acteur Wim Bouwens speelt in Venlose tuinen én in de Kasteeltuinen in Arcen een theatersolo over William Shakespeare in quarantaine.

Het unieke aan deze voorstelling is dat het maar in een paar steden speelt namelijk in: Breda, Arnhem, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Den Haag en bij ons in Venlo.

Op zijn site is de speellijst te vinden via https://bardintheyard.nl/boeking/

In Venlo speelt deze voorstelling op 30 juni en 1 en 2 juli telkens in een achtertuin van Venlonaren. Deze mensen hebben zich via de organisatie hebben aangemeld en hun tuin beschikbaar gesteld. Ze komen in ’t Ven, in Velden, Tegelen en op 3 en 4 juli in de Kasteeltuinen.

Over de voorstelling
Het bijzondere is dat deze Shakespeare voorstelling ook gaat over quarantaine. Het is 1605. De pest is uitgebroken in London, de theaters zitten dicht en de bevolking zucht onder een lockdown. Terwijl concurrent Ben Johnson het ene pareltje na het andere aflevert kampt Will met een writer’s block. Hij komt niet verder dan kaarsen draaien, brood bakken, pleepapier hamsteren en binge-lezen. Hij MOET een hit produceren! Maar HOE?! Kan ‘ie het nog? Heeft ‘ie het nog? Grasduinend in eigen werk (Romeo & Julia, Twee edellieden van Verona, Het temmen van de Feeks, Midzomernachtdroom, Macbeth, Henry V, Hamlet enzovoorts) en met ùw hulp gaat hij proberen zijn Bard Kaskrakermachine weer aan de praat te krijgen.

King LEAR Leonardo, his three daughters and… werd met veel succes gespeeld in de (achter)tuinen van London. De Nederlandse versie is deze zomer te zien in de welriekende gaarden haagjes parken hofjes stranden dreven velden bosschages eilanden pleintjes warandes steegjes erven taveernes herbergen binnenplaatsen balkons en dakterrassen van Nederland!

“if we stop putting Shakespeare so high on a pedestal, more people would feel like they could have a conversation with his work.”(The Guardian)

Meer info over het stuk kun je hier vinden: https://bardintheyard.nl/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen