Bericht van de Burgemeester over de drukte afgelopen weekend

Foto: Burgemeester van Venlo.

Het afgelopen weekend was het voor het eerst sinds maanden weer mogelijk om zonder afspraak de winkels in het centrum te bezoeken. Ook hebben veel bezoekers genoten van een plekje op een van de terrassen bij de horeca-ondernemers.

Het is natuurlijk heel erg mooi dat er weer zaken mogelijk zijn, met alle beperkingen van dien. Ik wil op de eerste plaats alle ondernemers complimenteren dat ze zo goed hebben meegewerkt aan het uitvoeren van alle maatregelen. Venlo is en blijft een stad waar gastvrije ondernemers op professionele wijze hun gasten ontvangen.

De Corona pandemie is echter nog niet voorbij. Het afgelopen weekend leek het er op dat het besef er soms niet meer was dat Corona er nog is. Op basis van adviezen van de veiligheidsdiensten heb ik zondag rond het middaguur besloten de parkeergarages te sluiten en het inkomende verkeer richting het centrum weer terug te geleiden. Ook is net als in andere steden de oproep gedaan niet meer naar het centrum te komen. Ik heb deze maatregelen met pijn in mijn hart moeten nemen. Maar op sommige plekken in de stad was het zo druk geworden dat veilig winkelen in Coronatijd niet meer op alle plekken haalbaar bleek. Voor mij als burgemeester dient die veiligheid altijd bovenaan te staan.

Velen hebben mij de vraag gesteld waarom de grens dan niet gesloten kon worden. Het antwoord hierop is dat dit landelijk beleid is en niet aan de lokale overheid is om maatregelen te nemen aan de grens. We kunnen dus alleen maatregelen nemen op de invalswegen richting centrum, en in het centrum zelf. Ik zal de komende weekenden en Duitse dagen die nog komen maatregelen blijven nemen indien dit nodig is. We zullen in goed overleg met al onze partners bespreken hoe we een te drukke binnenstad in Coronatijd kunnen voorkomen. Want de veiligheid van onze bezoekers maar ook van de mensen die werkzaam zijn in het centrum dient altijd bovenaan te staan.

Antoin Scholten
burgemeester Venlo

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen