Dit weekend; Pilottestdagen Kasteeltuinen Arcen

Foto: © Kasteeltuinen.

Kasteeltuinen Arcen opent op zaterdag 10 en zondag 11 april 2021 de poorten voor testdagen! Op uitnodiging van de ministeries OCW en VWS is het park deze twee dagen enkel geopend voor bezoekers die een ticket hebben gekocht voor 10 of 11 april én een recente toegangstest kunnen tonen.

Deze pilot heeft als doel om te bekijken hoe Nederland weer veilig diverse activiteiten kan organiseren met behulp van toegangstesten.

Voorwaarden
Om deel te nemen aan de testdagen zijn door de landelijke organisatie vaste spelregels opgesteld.

  • Er moet vooraf online een entreeticket worden gekocht. Voor de testdagen gelden aparte tarieven.
  • Na aankoop van het ticket zal iedereen, boven de 12 jaar, zich binnen 40 uur voor aanvang van de testdag moeten laten testen in een aangewezen teststraat. Daarvoor dient een afspraak gemaakt te worden via www.testenvoortoegang.nl* (kies voor de categorie ‘monumenten’). Aan deze test zijn geen kosten verbonden.
  • Is de testuitslag positief? Dan krijgt u uw geld terug. Alleen met een negatieve testuitslag van het aangewezen teststation is toegang tot de testdagen in Kasteeltuinen Arcen mogelijk.
  • De testuitslag moet worden overgezet naar een smartphone. De werkwijze daarvoor wordt duidelijk gemaakt na aankoop van het entreebewijs en is vrij eenvoudig. Mensen zonder een mobiele telefoon kunnen helaas niet deelnemen aan de testdagen.

*Let op: alleen testresultaten die ingepland zijn via Testen voor Toegang worden geaccepteerd om toegang te krijgen.

 

Reacties