Rondleidingen groep 8 middelbare scholen gaan niet door

Foto: © Pixabay.

De rondleidingen die de drie Venlose middelbare scholen zaterdag wilden houden voor kinderen uit groep 8 gaan niet door. De OGVO trekt de uitnodiging aan de leerlingen van groep 8 in, om zaterdag 6 maart een kijkje te komen nemen binnen de scholen.

Het betreft de scholen; Blariacumcollege, Den Hulster en het Valuascollege.

Het doel van de rondleidingen was het sfeerproeven op de scholen als extra service voor deze leerlingen om fysiek kennis te maken met de school van hun keuze. Het sfeerproeven op 6 maart a.s. was georganiseerd conform de maatregelen van het RIVM.

De Inspectie van het Onderwijs heeft toch alle scholen in Nederland die van plan waren fysieke rondleidingen te organiseren voor leerlingen van groep 8, opgeroepen om dit niet te doen. OGVO geeft hier dan ook gehoor aan.

In principe hebben ouders en leerlingen hun belangrijke vragen al eerder kunnen stellen tijdens de online bijeenkomsten. Als er nog vragen zijn bij ouders en leerlingen uit groep 8, dan kunnen deze gesteld worden aan de scholen.

De uitnodiging wordt nu twee dagen van tevoren alsnog ingetrokken. De Onderwijsinspectie heeft alle scholen in Nederland die van plan waren fysieke rondleidingen te organiseren voor leerlingen van groep acht opgeroepen om dit niet te doen. OGVO gaat de basisscholen en de ouders van de aangemelde leerlingen telefonisch informeren dat de rondleidingen niet doorgaan.

Reacties