Blerickse winkeliers steken gemeenschap extra hart onder de riem

Foto: Groen-oranje kleuren van de Antoniustoren te Blerick.

Sinds vrijdagavond is de Antoniustoren voorzien van groen-oranje ledverlichting. Tot en met carnavalsdinsdag is de kerktoren in hartje Blerick gehuld in de Blerickse Vastelaoves kleuren. Het is een cadeautje van de ondernemers in hartje Blerick voor héél Blerick!

De vastelaovend kan dit jaar helaas niet worden gevierd zoals we dat zo graag doen. Dan is alle extra aandacht in een andere vorm zeer welkom. “Op deze manier kunnen we er toch samen bij stilstaan,” aldus centrummanager Sjoerd van Heijster. “Het is niet alleen een gebaar richting Vastelaovesvereiniging de Wortelepin, maar ook richting bewoners, ondernemers en alle andere verenigingen in Blerick. Zo steken we alle Blerickenaren in deze vreemde tijd een extra hart onder de riem”.

Vanuit centrummanagement was al langer het idee om van de toren – die behoort tot de Sint Antoniuskerk – een nog opvallender “landmark” voor Blerick-centrum te maken. Een led projectie die met verschillende kleuren werkt. Zo kunnen gedurende het seizoen de kleuren mee veranderen. Een dergelijk idee is leuk, maar moet natuurlijk ook uitvoerbaar zijn. Van Heijster nam contact op met het kerkbestuur en meneer pastoor gaf zijn zegen. Dat is natuurlijk geweldig. De Sint Antonius van Padua kerk is een belangrijke plek voor de Blerickenaar. En zeker in deze tijd, waar normaal ook de Prinsemis van Vastelaovesgezelschap de Wortelepin plaatsvindt, is het een bijzonder warm initiatief.

Nu de Vastelaovend niet door kan gaan, is dit het juiste moment om een start te maken. Als de pilot goed bevalt, wordt aan een permanente oplossing gedacht. Zo heeft Venlo zijn stadskantoor, Greenport zijn Innovatoren en Blerick aan de Maas de Antoniustoren! Vervolgstappen zullen uiteraard in overleg met het kerkbestuur en andere betrokkenen plaatsvinden. Voor nu is het belangrijk dat iedereen toch een beetje kan genieten van de Vastelaovend.

Reacties