Slob: basisscholen en opvang vanaf 8 februari open; PO-Raad ‘wachten met heropenen’

Foto: © Pixabay.

Basisscholen en de kinderopvang gaan vanaf 8 februari weer open. Dat hebben onderwijsminister Arie Slob en minister Wouter Koolmees (Kinderopvang) gezegd na corona-overleg op het Catshuis. Wel zal er in het onderwijs gewerkt worden met sneltesten, meldt Slob.

Het deskundigenteam OMT heeft gezegd dat het verantwoord is om kinderen weer fysiek naar school te laten gaan, benadrukt de onderwijsminister. Wel begrijpt hij de zorgen van leraren en ouders. Daarom is het volgens Slob belangrijk dat het heropenen van de basisscholen zorgvuldig gaat. Als een kind in de klas positief getest is, moeten alle leerlingen vijf dagen in quarantaine. Bij leraren worden sneltests ingezet.

PO-Raad ‘wachten met heropenen’
De PO-Raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs, roept scholen op nog even te wachten met het organiseren van de heropening op 8 februari tot er meer duidelijk is over de extra maatregelen om dit veilig te kunnen laten verlopen. “De PO-Raad is blij dat kinderen binnenkort weer naar school kunnen, maar er zijn ook nog veel vragen over hoe een heropening veilig, verantwoord en uitvoerbaar kan”, aldus de organisatie.

Rinda den Besten, voorzitter van de Raad, benadrukte bij demissionair minister van Onderwijs Arie Slob dat scholen alleen open kunnen als hierover duidelijkheid is.

De voornaamste reden waarom scholen open kunnen, is omdat het deskundigenteam OMT concludeert dat kinderen nog steeds, ook voor wat betreft de Britse variant, weinig bijdragen aan verspreiding van het virus en milde klachten hebben bij besmetting. “Op basis van deze conclusie kan volgens het kabinet het basisonderwijs dus, met aanvullende maatregelen, veilig openen. Extra maatregelen zullen onder andere liggen in strengere quarantaine-regels en het eerder beschikbaar komen van sneltesten”, aldus de sectororganisatie.

Met welke extra maatregelen en adviezen de heropening verder invulling krijgt, verwacht de PO-Raad op korte termijn te horen via een brief van het Kabinet.

Het is de tweede keer sinds de corona-uitbraak in Nederland bijna een jaar geleden dat scholen thuisonderwijs geven.

Dit is een bericht van onze landelijke site; Nieuws.nl/ANP.

Reacties

Cookieinstellingen