Frans Pollux brengt ode aan Venlose binnenstad

Foto: Frans Pollux brengt ode aan Venlose binnenstad.

Met Binnezitte zat geeft Frans Pollux uitdrukking aan het gevoel van menig Venlonaar: wanneer kan ik weer gewoon naar de binnenstad, om te winkelen of een hapje te eten? We snakken naar volle pleinen en cafés. Met zijn nieuwe lied, geschreven in opdracht van Venlo Partners, wil Pollux de binnenstad en zijn ondernemers een hart onder de riem steken: wij zijn jullie niet vergeten en zodra het mag zullen wij er weer zijn.

De single is vanaf nu te beluisteren op alle streamingkanalen. De clip staat op Youtube.

De nachte gaon veurbeej
Marcel Tabbers van Venlo Partners: “We kunnen ons nauwelijks voorstellen wat de impact is van deze crisis. Ondernemers die al jaren aan hun zaak bouwen en sfeer en karakter aan de binnenstad geven, vechten nu voor hun voortbestaan. Het is financieel zwaar, maar ook mentaal. We leven heel erg mee met alle ondernemers en wilden dat met een ode aan de binnenstad onderstrepen.”
Frans Pollux vult aan: “Ik hou van de binnenstad. Daar huist de ziel van Venlo. De ondernemers die er zitten, zijn stuk voor stuk bekende gezichten. We leven met hen mee. ‘n Liedje is maar ‘n schrale troost, maar ik hoop dat de hoop die erachter zit toch wat steun kan geven.”

De videoclip bij het nummer, gemaakt door Daan Wolters (Minted Media), grijpt je aan als je weet wat alle ondernemers momenteel mee maken, maar geeft tegelijkertijd een krachtig beeld van al die ondernemers die onze binnenstad zo uniek maken. Tabbers: ”Dit zijn de mensen die dag in dag uit voor ons klaar staan en er voor zorgen dat wij kunnen winkelen en op stap kunnen. Laat het een extra aanmoediging zijn om juist in deze tijd lokaal te kopen en te bestellen. Zodat we ook voor de toekomst een mooi en aantrekkelijk centrum hebben.”

Reacties