Containertuintjes in Venlose binnenstad

Foto: © Gemeente Venlo.

Donderdag en vrijdag worden in de Venlose binnenstad tien zogenaamde containertuintjes geplaatst. Rondom ondergrondse containers worden op maat gemaakte plantenbakken aangebracht die de verrommeling op deze plekken moeten tegengaan en moeten bijdragen aan de vergroening van het stadcentrum.

Gemeente Venlo, Wijkoverleg Venlo-Binnenstad, Venloduurzaam.nl en Venlo Partners hebben de handen ineen geslagen en dit initiatief op verzoek van ondernemers en bewoners in de binnenstad opgepakt.

Veel gehoorde klachten
Er wonen steeds meer mensen in de binnenstad en voor een goede verwerking van het huisvuil zijn de ondergrondse containers onmisbaar. Tegelijkertijd vormen ze een lelijk element in het straatbeeld en komt het nogal eens voor dat vuilniszakken niet in, maar naast de containers belanden. Met de containertuintjes hopen de initiatiefnemers aan deze veel gehoorde klachten iets te kunnen doen. Venlo Partners zal samen met ondernemers en bewoners het onderhoud van de tuintjes verzorgen; de gemeente zorgt voor de bewatering.

Tal van redenen voor meer groen
De roep om meer groen in de binnenstad klinkt steeds luider bij zowel bewoners, bezoekers als ondernemers. Argumenten zijn er voldoende, want het belang van groen in steden worden steeds breder onderkent: groen vermindert de kans op wateroverlast en verkoelt de stad. Daarnaast draagt het onder meer bij aan een betere gezondheid en een betere beleving van de omgeving. Genoeg reden dus om de binnenstad de komende jaren verder te vergroenen.

 

Reacties