Elektrische tuktuk in Venlose binnenstad

Foto: Elektrische tuktuk in Venlose binnenstad - Venlo Partners.

Met ingang van het nieuwe jaar verschijnt er een nieuw vervoersmiddel in het straatbeeld van de Venlose binnenstad. Een elektrische tuktuk gaat in aanvulling op het bestaande personenvervoer – dat vaak slechts tot de randen van het centrum komt – bezoekers door de winkelstraten verplaatsen.

De tuktuk is volledig coronaproof ingericht en geschikt voor alle weerstypen. De pilot van ‘Tuk Tuk Theo’ wordt na twee jaar geëvalueerd.

Het idee voor de tuktuk is ontstaan, omdat bezoekers van de binnenstad steeds ouder worden. Inititatiefnemer Theo Custers: “De tuktuk is voor het centrumgebied een heel prettig vervoersmiddel. Je kunt overal gemakkelijk komen en omdat het voertuig elektrisch is, is er geen vervelende uitstoot of herrie. Ik ben ervan overtuigd dat ik hiermee in een behoefte voorzie van met name ouderen en minder validen, die ook graag in de stad hun boodschappen doen of willen afspreken, maar die de afstanden soms wat te groot vinden. Ik kan ze overal oppikken en neem ook de boodschappen voor ze mee.”

Custers ziet het zelf ook echt als een pilot. “Ik wil in januari rustig opstarten en zo voor mezelf en voor de binnenstad uitvinden wat werkt en wat niet. Misschien kan ik ook wel een bijdrage leveren aan bevoorrading in de binnenstad. Eigenlijk ben ik in heel groot Venlo inzetbaar; ik sta overal voor open.” Ook voor city tours en bruiloften is de elektrische tuktuk straks beschikbaar.

De tuktuk is vanaf 7 januari wekelijks van donderdag tot en met zondag in de binnenstad te vinden. Wil je de tuktuk reserveren bel 06-18152482. De website van Tuk Tuk Theo Venlo gaat eind deze maand online.

Reacties