Commerciële snel teststraat in Venlo geopend

Infektionsschutzzentrum im Kulturquartier/Rautenstrauch-Joest-Museum, Köln
Foto:

Aan de Horsterweg is sinds begin deze week de eerste snel teststraat van Venlo opgestart. Daar horen geteste personen binnen vijftien minuten of ze met het coronavirus besmet zijn. Het gaat om een commercieel initiatief.

De teststraat is voor iedereen beschikbaar maar wordt vooral door bedrijven gebruikt, om personeel bij een negatieve test snel weer aan het werk te kunnen zetten. Reguliere teststraten worden overspoeld en het is vaak lang wachten op de uitslag. Testen is alleen mogelijk nadat je online een afspraak hebt gemaakt.

Alle snel teststraten zijn lopend, met de fiets en met de auto te bezoeken. Volgens het kabinet kunnen commerciële sneltests positief bijdragen aan de aanpak van het coronavirus, maar zijn de vele verschillende sneltests die commerciële partijen aanbieden niet altijd even betrouwbaar.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) houdt toezicht op de kwaliteit van deze commerciële tests. De IGJ kan ingrijpen als tests niet volgens wet- en regelgeving op de markt zijn gekomen of worden toegepast.

Kosten
De kosten voor een COVID-19 Sneltest bedragen €99,- excl. btw per test.

Reacties