VieCuri corona update van 14 oktober 2020

Foto: © Pixabay.

Het coronavirus is opnieuw bezig aan een opmars. In dit artikel houden we je dagelijks op de hoogte van de VieCuri-corona update. 

Update woensdag 14-10, 10.30 uur: aantal besmettingen
Op dit moment zijn er bij VieCuri 11 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 11 patiënten liggen 3 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 2 coronapatiënten overleden. Verder zijn 15 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

Update maandag 12-10, 10.00 uur: aantal besmettingen
Op dit moment zijn er bij VieCuri 10 COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze 10 patiënten liggen 2 patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas 2 coronapatiënten overleden. Verder zijn 13 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

Update zaterdag 10-10, 10.00 uur: VieCuri ontkomt niet aan afschalen zorg
Ook VieCuri ontkomt er niet aan om waarschijnlijk de komende week al de gewone zorg af te gaan schalen. Nu (zaterdag 10 oktober 2020), is dit echter nog niet aan de orde. “Bovendien, als het nodig is, is alles erop gericht om zo beperkt mogelijk af te schalen,” aldus IJsbrand Schouten, Raad van Bestuur.

“Het coronavirus grijpt momenteel razendsnel om zich heen en legt steeds meer druk op de ziekenhuiszorg. Ook in onze regio Noord-Limburg lopen de getallen flink op. Daarnaast is landelijk afgesproken dat we elkaars patiënten eerder overnemen. Elders in het land zijn er al ziekenhuizen die behoorlijk in gewone zorg zijn teruggegaan. Die moeten we helpen. Het afschalen van gewone zorg in VieCuri is daardoor een reëel scenario.”

Update vrijdag 09-10, 15.45 uur: aantal besmettingen
Op dit moment zijn er bij VieCuri negen COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze negen patiënten liggen drie patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september zijn helaas twee coronapatiënten overleden. Verder zijn tien coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis te gaan.

Update woensdag 07-10, 11.30 uur: aantal besmettingen
Op dit moment zijn er bij VieCuri zeven COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze zeven patiënten ligt één patiënt op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn er inmiddels acht patiënten naar huis gegaan.

Update maandag 05-10, 12.30 uur: aantal besmettingen
Op dit moment zijn er bij VieCuri acht COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze acht patiënten liggen twee patiënten op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn er inmiddels zes patiënten naar huis gegaan.

Update vrijdag 02-10, 17.00 uur: Dringend verzoek: draag een mondneusmasker bij VieCuri
Wij vragen alle patiënten, begeleiders en andere bezoekers van VieCuri dringend om vanaf vandaag een mondneusmasker te dragen in de publieke ruimtes van onze locaties in Venlo en Venray, alle regiopoli’s en de spoedpost Noord-Limburg. Dit geldt ook voor medewerkers van VieCuri. Wij verzoeken patiënten en bezoekers zelf een (niet-medisch) mondneusmasker mee te nemen. Bent u per ongeluk uw mondneusmasker vergeten, dan kunt u zich melden bij de receptie in de centrale hal.

Eerdere richtlijnen blijven van kracht. Heeft u klachten, meld dit dan; u krijgt van ons een mondneusmasker.

Update vrijdag 02-10, 12.30 uur: aantal besmettingen
Op dit moment zijn er bij VieCuri vier COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze vier patiënten ligt één patiënt op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn er inmiddels zes patiënten naar huis gegaan.

Update woensdag 30-09, 12.15 uur: aantal besmettingen
Op dit moment zijn er bij VieCuri zes COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze zes patiënten ligt één patiënt op de Intensive Care (IC). Sinds 1 september 2020 zijn er inmiddels drie patiënten naar huis gegaan.

Update vrijdag 25-09, 12.30 uur: aantal besmettingen
Op dit moment zijn er bij VieCuri vijf COVID-positieve patiënten opgenomen. Van deze vijf patiënten liggen twee patiënten op de Intensive Care (IC).

Update vrijdag 25-09, 12.15 uur: VieCuri is voorbereid op tweede coronagolf
Het coronavirus is opnieuw bezig aan een opmars. Jaap van Dissel van het RIVM sprak dinsdag (22-09) onomwonden over een tweede golf. De afgelopen maanden heeft VieCuri gebruikt om zich voor te bereiden op deze nieuwe fase van de pandemie.

Reguliere zorg gaat door
VieCuri volgt uiteraard de nationale en lokale ontwikkelingen en coronabesmettingen op de voet. Dat gebeurt met hulp van een dashboard. “We hebben veel geleerd van de ervaringen in de eerste coronagolf,” stelt IJsbrand Schouten, Raad van Bestuur van VieCuri “Met deze lessen hebben we onder meer een draaiboek gemaakt voor de opschaling van het aantal bedden bij een volgende fase van de pandemie. We zijn continu in overleg met de GGD, de Veiligheidsregio en andere ziekenhuizen over de actuele en toekomstige patiëntenstroom. Ons uitgangspunt is om de reguliere zorg zoveel mogelijk door te laten gaan, ook bij een volgende fase in de crisis. We hebben hiervoor onze voorraad beschermingsmiddelen maximaal verhoogd en het ziekenhuis is zodanig ingericht dat we op een veilige manier zorg kunnen blijven verlenen.”.