Bram van der Vlugt speelt in Limburgse Videoclip Piet Sancho

Foto: © Eye Movement.

De pepernoten liggen al even in de winkels en de voorbereidingen voor het Sinterklaasfeest zijn in volle gang. In Helmond was op maandag 28 september het echte decembergevoel vast tastbaar.

Op die dag waren namelijk de videoclip opnames van Piet Sancho zijn komende single ‘1, 2, 3 – Pietenmagie’ met een hoofdrol voor niemand minder dan Sinterklaas zijn meest bekende adviseur, Bram van der Vlugt. Maar liefst 25 jaar lang was Bram de adviseur van Sinterklaas bij (landelijke) televisie aangelegenheden. Daarnaast adviseerde Bram de Sint in talloze films, reclames en musicals. Ook dit jaar zal de 86-jarige acteur te zien zijn in ‘De Grote Sinterklaasfilm’ van Lucio Messercola.

De videoclip van ‘1, 2, 3 – Pietenmagie’ belooft een nostalgische productie te worden met het echte Sinterklaasgevoel. Het Kasteel in Helmond zal het decor vormen voor de videoclip. De productie van de videoclip ligt in handen van Eye Movement, die al verschillende grote Sinterklaasproductie op haar naam heeft staan.

Buiten dat de Videoclip werd opgenomen in Brabant was het een geheel Limburgse aangelegenheid. Kevin Timmermans uit Venlo adviseert Piet Sancho al vanaf 2012 en kent hem door en door . naast de verschillende tv-programma’s, bioscoopfilms en videoclips. Organiseerde Timmermans In 2018 ‘De Pepernotenshow in Tegelen. waarin naast Piet Sancho o.a. Jochem van Gelder zijn opwachting maakte. Dansschool Urban Dance uit Venlo begeleide Piet Sancho en verzorgde de dansers voor deze videoclip. Serge Janssen van Eye-Movement woonachtig in Neer produceerde en regisseerde  ‘1, 2, 3 – Pietenmagie’

‘1, 2, 3 – Pietenmagie’ heeft een moderne beat en is makkelijk meezingbaar voor de kids. De single werd gemaakt door producer / tekstschrijver Rick Pols (We Know Music). Pols schreef al eerder hits voor o.a. De Club van Sinterklaas & Jochem van Gelder. De single en videoclip zullen op 6 november uitgebracht worden door platenmaatschappij ABC Entertainment.
Wil je meer weten over Piet Sancho? Volg hem dan op de sociale media:
1, 2, 3, Pietenmagie *BEELDEN*

Reacties