Talent Summercamp en Talent Summerclasses in Venlo

Foto: ©Stichting UDS - stillbeeld.

Met het Talent Summercamp en de Talent Summerclasses heeft Stichting UDS talent deze zomer 2 innovatieve projecten voor aanstormend danstalent neergezet.

Zowel de deelnemers als de betrokken professionals waren zeer enthousiast over het resultaat. De stichting kan spreken van een geslaagde pilot.

De komende jaren wil de Stichting beide projecten verder uitbreiden en ontwikkelen in samenwerking met meerdere partijen. Ze hopen daarbij een brede groep jongeren met talent aan te kunnen spreken. Dansen is cultuur en topsport met elkaar vermengd. Juist nu is het zo belangrijk om dit te laten groeien, zeker in deze regio waar het aanbod beperkt is voor jongeren. De intentie is om ook buiten deze twee projecten jongeren te begeleiden in hun weg naar een toekomst waarin dans een rol zal spelen. De stichting hoopt dat jongeren van de mogelijkheid gebruik gaan maken en contact met een van de betrokken partijen op gaan nemen.

Voorzitter Aletta M’Kaouar-Smit: “Wij zijn trots dat we deze projecten hebben kunnen realiseren. Het geeft danstalenten de kans om te groeien en zich te ontwikkelen en is bedoeld voor alle danstalenten in de regio. Uiteraard hebben we hierbij de richtlijnen van het RIVM gevolgd. We zijn dankbaar dat Huis voor de kunsten Limburg en Cultuurimpuls Venlo onze projecten hebben ondersteund”.

Feedback van enkele studenten:
Femke Baeten Het danskamp was heel erg leuk en voorbij gevlogen. Ik heb er heel veel van geleerd en op een andere manier geleerd te bewegen. Ook weet ik nu veel meer over hoe het is om een dansdocent te zijn en hoe je moet omgaan met bepaalde situaties. Ik weet ook veel beter hoe ik voor een groep moet staan en hoe ik de choreografie het beste kan aanleren.

Lynn Donders Ik heb deelgenomen aan het talent summercamp omdat ik dansen super leuk vind, en omdat ik de dansopleiding wil gaan doen. Later wil ik ook van dansen mijn baan maken. Ik vind het super leuk om meer te leren over het lesgeven, en nieuwe stijlen te leren. Ik heb het erg naar mijn zin gehad, en het was super gezellig. Ook was alles super verzorgd. Als het volgend jaar weer is, ga ik me er zeker voor aanmelden!!

Kelly Abazuh Ik wist eerst niet zeker als ik een dansopleiding wou doen. Nu nog steeds niet. Maar het is nu wel zeker dat ik iets met dansen wil doen.

Timbe van Wersch Ik heb deelgenomen aan het Talent Summercamp, omdat ik me afvroeg of het zou helpen met het nadenken over een dansstudie. Ik heb niet fout nagedacht, want het heeft zeker geholpen. Ik heb best veel geleerd over de basics en andere dingen die je normaal niet zou leren. Het allerleukste vond ik toch wel de workshops van de gastdocenten.

Jente Brisko Ik heb meegedaan aan Talent Summercamp omdat ik later van dansen mijn beroep wil maken. Ik heb hier veel van opgestoken en heb veel kennis opgedaan. Ik bedank jullie voor deze kans.

Zarah Wessels Het was supertof. Ik heb geleerd om anders te bewegen, hoe lessen in elkaar zitten en hoe ik muziek kan analyseren. Dit helpt me zeker om beter te worden en me voor te bereiden op een dansopleiding die ik later wil gaan doen. Ik kan niet vaak genoeg bedankt zeggen, ik heb zoveel plezier gehad. Volgend jaar doe ik zeker weer mee.

Reacties