Mondkapjes verplicht op middelbare scholen in Venlo

Foto: © Pixabay.

In het zuiden van het land begint het nieuwe schooljaar volgende week, en ook daar besluiten schoolbesturen dat leerlingen en leraren op school mondkapjes moeten dragen.

Ook de leerlingen en docenten van het Blariacumcollege, Valuascollege en Den Hulster moeten vanaf volgende week mondkapjes dragen als ze zich op het schoolterrein bewegen, bijvoorbeeld in de gangen tussen de lessen.

Zo is te lezen in een brief die Onderwijsgemeenschap Venlo en omstreken (OGVO) aan de ouders heeft verstuurd.

Leerlingen moeten zich verder houden aan de coronaregels. Zo dienen ze anderhalve meter afstand te houden tot elkaar en medewerkers en bij klachten moeten ze thuis blijven, dat geldt ook als iemand uit hetzelfde huishouden positief is getest op corona.

Elders in Limburg
Ook het Beroepscollege Parkstad Limburg verplicht mondkapjes bij praktijklessen waar leerlingen en leraren geen 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Het beroepscollege heeft vestigingen in Kerkrade, Heerlen en Landgraaf.

In het noorden van het land is het nieuwe schooljaar deze week al begonnen. Ook daar hebben sommige scholen een mondkapjesplicht ingevoerd. In het midden gaan de leerlingen op 31 augustus weer naar school.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen