Hittegolf op komst in tweede helft van de week in Limburg

Foto: Pixabay.

Vanaf aanstaande woensdag breekt een periode met zonnig en heet zomerweer aan. Vanaf donderdag is landinwaarts grote kans op maxima boven 30 graden. In het zuidoosten kan het opnieuw 35 graden worden. De kans op een regionale hittegolf in het zuiden en zuidoosten is met 85% erg groot.

Woensdag is het met 23 graden op de Wadden tot 28 graden in Limburg al flink zomers, zo meldt weeronline. Er is een mix van wolken en zon en op de meeste plaatsen blijft het droog. Op donderdag wordt het in het westen en noorden zomers warm met 25 graden op Terschelling en 29 graden in Amsterdam. In de zuidoostelijke helft van het land is sprake van tropische hitte met 30-32 graden.

De kans is groot dat het hete zomerweer, met landinwaarts maxima van 30 graden en meer, tot in het volgende weekend aanhoudt. In het zuidoosten kan het opnieuw 35 graden worden. Vanaf maandag 10 augustus neemt de onzekerheid in de verwachting toe. Er is kans op een overgang naar koeler weer met buien, maar het droge hete zomerweer kan ook nog langer aanhouden.

De zonnebrandcrème en teenslippers kunnen weer uit de kast. Het is warm en er komt een hittegolf aan.

Grote kans op hittegolf in Venlo
Er is sprake van een hittegolf als het minstens vijf dagen op rij 25 graden of meer wordt. Daarbij moet het drie keer tropisch warm worden met maxima van 30 graden of meer. Voor een officiële hittegolf moet in De Bilt aan deze voorwaarden worden voldaan. Regionale hittegolven komen vaker voor en dan vooral in het zuiden van het land.

De kans dat het hete weer een hittegolf oplevert is circa 85% voor Brabant, Limburg, de Achterhoek en Gelderland. De kans dat het in De Bilt tot een hittegolf komt is circa 70%. Deze hittegolf start op woensdag en moet ten minste aanhouden tot en met volgende week zondag.De komende dagen is het licht wisselvallig zomerweer met wolken, zon en enkele buien. De dag met de meeste buien is maandag. De middagtemperatuur ligt met 19-20 graden aan zee tot 22-24 graden in het zuidoosten iets onder de normale waarden voor begin augustus. Gemiddeld wordt het in deze tijd van het jaar 21-25 graden.

 

Reacties

Cookieinstellingen