Fiets langs de nieuwe kunstwerken van de Limburgse Maasroute

De Europese Maasfietsroute is goed voor 1050 kilometer vlak en onbezorgd fietsplezier langs de Maas.

In 2019 is de nationale en internationale Maasroute officieel geopend. De hele Maasroute voert u van de bron in Frankrijk tot aan de zeemonding bij Hoek van Holland.

De Limburgse Maasroute is met speciale Landelijke Maasroute-bordjes bewegwijzerd. De route is ongeveer 160 kilometer lang. De route voert in Limburg van Maastricht, dwars door de nieuwe natuur van RivierPark Maasvallei, langs de Maasplassen tot aan Nationaal Park De Maasduinen.

Internationale Maasroute
Vanuit de bron van de Maas in het Franse Langres tot aan de monding in Hoek van Holland loopt de EuroVelo19, een internationale Maasfietsroute. De Europese Maasfietsroute, die goed is voor 1050 kilometer vlak en onbezorgd fietsplezier langs de Maas. De route start vanuit Langres, voert door de Champagne, de Ardennen, en gaat via Luik de provincie Limburg binnen.

Hier begint de Limburgse Maasroute waar buitengewoon veel te zien en te doen is. Bij Bergen verlaat de Maasroute Limburg uiteindelijk richting de monding van de Maas in Hoek van Holland en wereldhavenstad Rotterdam. Meer info over dit fietsavontuur vindt u op de website Maasfietsroute.eu.

Het mooiste stuk fiets je natuurlijk door Limburg, langs monumentale steden en door indrukwekkende natuur gevormd door mens en Maas. Onderweg neem je rustpauzes bij de 10 kolossale kunstwerken die speciaal zijn ontworpen voor de Limburgse Maasroute en op 8 juli 2020 onthuld zijn. En vergeet niet een selfie te maken met de hashtag #maasroutelimburg. Lees alles over deze kunstwerken op de website Maasroute Limburg.

Reacties