Bijzondere diplomering voor leerlingen van de Velddijk

Foto: Onderwijsgroep Buitengewoon.

Woensdag 8 juli 2020 vond een bijzondere diploma-uitreiking plaats voor 20 leerlingen van de Velddijk in Tegelen, een school voor voortgezet speciaal onderwijs. In tegenstelling tot vele andere examenkandidaten hebben de leerlingen van de Velddijk gewoon examen moeten doen.

Dinsdagmiddag 7 juli viel ook voor hen het verlossende woord. De dag erna werden ze verrast met een Walk-through diplomering. Vanwege het coronavirus was het uiteraard niet mogelijk om een normale diploma-uitreiking te organiseren. Daarom stelden de docenten van de Velddijk alles in het werk om er toch een bijzonder moment van te maken. Tussen 17.00 en 19.30 uur vond er een Walk-through diplomering plaats. Door het lopen van een route door de school kreeg elke leerling (met maximaal 4 gasten) een privé diploma-uitreiking. De route leidden hen langs het ondertekenen van het diploma, uitreiking van een rozet, drinken van een glaasje champagne, toespraak van de mentor, ontvangen van een cadeautje, het maken van een foto en eindigde met een luid applaus waarna ze de school verlieten.

De leerlingen waren zienderogen verrast door de bijzondere diplomering. “Dit is de veel leuker dan een saaie diploma-uitreiking in de kantine”, aldus een van
de leerlingen. In totaal ontvingen 12 leerlingen een volledig VMBO diploma en 8 leerlingen certificaten.

Reacties