Kleding met ervaring inleveren bij de Kleierkas

Foto: Kleding- Stockfoto.

De Kleierkas met winkels in Blerick (Grote Parallelstraat 15) en Tegelen (Grotestraat 86b), verzamelt en verkoopt “Kleding met Ervaring.” De opbrengst gaat naar goede doelen in de regio Venlo.

Jubileum
2020 had voor de Kleierkas een feestelijk jaar moeten worden. Ze bestaat immers dit jaar al 35 jaar. En dat is een hele tijd voor een initiatief dat uitsluitend gerund wordt door vrijwilligers!

De Stichting Beheer Sociaal Fonds De Noodhaven werd in 1985 opgericht door Pater Coenegracht van het klooster De Berckt samen met de toenmalige directeur Dhr L. Collet van het gezinsvervangend tehuis De Nieborg te Blerick.

Beide heren motiveerden een groot aantal vrijwilligers om vroeger oud papier in te zamelen en te sorteren. Bovendien startten ze met een tweedehands kledingwinkel De Kleierkas in Blerick, deze winkel is vandaag de dag nog steeds in bedrijf. In 2011 werd er zelfs een tweede winkel geopend in Tegelen.

Het jubileumjaar was begonnen met een maandelijkse verloting van € 35,- cash voor de klanten van de winkels. Verder waren de voorbereidingen voor een feestdag voor de vrijwilligers al gestart.

Daarnaast zou na de zomer een grote actie van start gaan om verenigingen, stichtingen of personen in de regio die een financiële ondersteuning goed konden gebruiken, te sponsoren.

Covid -19
Het Coronavirus heeft er voor gezorgd dat helaas allemaal anders uit pakt.

De beide winkels blijven voorlopig nog gesloten. Dit omdat de Kleierkas boven alles de gezondheid van zowel de vrijwilligers als de klanten wil beschermen. Op dit moment kunnen wij die bescherming nog niet voldoende garanderen. Heel erg jammer voor de vrijwilligers, die maar al te graag weer aan de slag gaan. Bovendien jammer voor de klanten die hun zomergarderobe wilden aanvullen.

Kleding brengen
Veel mensen ruimen hun kledingkasten uit en kunnen nu hun “kleding met ervaring” nergens kwijt. Om aan deze laatste groep tegemoet te komen is het toch mogelijk om de kleding in te leveren. Nog goede kleding en schoenen kunnen vanaf donderdag 4 juni, elke donderdag, in vuilniszakken of dozen neergezet worden bij de voordeuren van de winkels in Blerick en Tegelen (Tussen 14:00 en 16:00 uur). De vrijwilligers kunnen dan daarna op verantwoorde wijze aan de slag met het sorteren van de ontvangen kleding.

En de jubileumviering? Deze wordt gewoon een jaartje uitgesteld.

Reacties