Dierenuitvaartcentrum Venlo; Open dag op afspraak vanwege coronamaatregelingen

Foto: Dierenuitvaartcentrum Venlo.

Zoals we afgelopen week allemaal vernomen hebben gaan de coronamaatregelen nog even verder. De open dag die ze bij Dierenuitvaartcentrum Venlo wilde organiseren komt hierdoor te vervallen. Om toch aan de grote vraag van mensen die willen komen kijken te kunnen voldoen, hebben ze besloten dat ze een open dag op afspraak gaan organiseren. 

Heb je interesse en wil je eens komen kijken hoe het dierenuitvaartcentrum eruit ziet en hoe hun Aquamation resomeerproces werkt? Stuur ze dan een persoonlijk bericht via hun Facebookpagina of via hun website www.ducvenlo.nl en meld je aan via de contactopties.

Het uitvaartcentrum zorgt voor een persoonlijke afspraak met niet meer dan 2 personen per bezoek/rondleiding zodat ze aan de richtlijnen van het RIVM kunnen voldoen

Bij Dierenuitvaartcentrum Venlo waarderen ze uw huisdier als een volwaardig lid van uw gezin. En daar hoort uiteraard ook een mooie uitvaart bij, zo vond ook Sandro Volpe. Daarom opent hij het eerste dierenuitvaartcentrum in Europa dat met resomeren werkt. Na twee jaar aan voorbereidingen hebben zij, 3 maart 2020, hun deuren geopend.

Dierenuitvaartcentrum Venlo
Dierenuitvaartcentrum Venlo is er om u bij te staan bij het afscheid. Zij bieden een zachte en milieuvriendelijke behandeling voor uw overleden huisdier genaamd resomeren. U kunt hierbij kiezen uit verschillende opties, inclusief as retour, of niet. Inclusief afscheidsdienst, of niet. De keuze is geheel aan u.

“Resomeren is het meest milieuvriendelijke proces wat er mogelijk is. Het is een 90 procent energiezuiniger want je stookt niet met aardgas. En het is ook minder milieu belastend. Want je hebt geen CO2 uitstoot.” aldus eigenaar Sandro Volpe.

Uitvaartcentrum in Venlo
Dierenuitvaartcentrum Venlo is de enige in de regio. Bovendien zijn ze het eerste dierenuitvaartcentrum in Europa dat met resomeren werkt. Resomeren is een nieuw, duurzaam en zacht, diervriendelijk alternatief voor cremeren en begraven.

In onze jeugd en ook daarna hebben wij onze huisdieren zelf altijd naar een uitvaartcentrum buiten Venlo moeten brengen. Wij vonden dat altijd heel jammer. Onze honden en katten waren in Venlo opgegroeid en hebben in Venlo ook een goed leven gehad. We namen het liefst ook afscheid van onze maatjes in onze eigen stad.

Een afscheid dat u bijblijft
Persoonlijk en liefdevol, met aandacht voor detail en altijd met uw wensen voorop. Dierenuitvaartcentrum Venlo begrijpt dat uw huisdier deel uitmaakt van uw gezin. Hun aanpak is daarom gericht op een zachte, laatste omgang. Daar ligt hun hart en zo gaan zij om met elk dier. Omdat uw huisdier zo’n afscheid verdient.

Wat is resomeren?
Resomeren is een proces waarbij stoffelijke resten van mens of dier onder druk en met behulp van kaliumhydroxide versneld worden ontbonden in verwarmd water. Het wordt ook wel uitgelegd als het versneld vergaan van een stoffelijk overschot.

Door uw huisdier in een bad met water te plaatsen, de temperatuur te reguleren en een alkalische vloeistof toe te voegen, wordt het ontbindingsproces van het lichaam van uw huisdier bevorderd. De wetenschappelijke term van dit hele proces is alkalische hydrolyse.

Deze nieuwe methode, door de producent aangeduid als Aquamation, is 90% energiezuiniger, 90% minder milieubelastend. Bovendien gaat er 20% meer as terug naar de familie en zit er in die as minder roetdeeltjes.

Wat zijn de voordelen van Aquamation resomeren?
Zowel bij crematie als bij resomeren (Aquamation) blijven alleen de botten als as over. Bij resomeren echter, is de as puur en wit. Er is geen roet, koolstof of andere vervuiling aanwezig in de as van uw huisdier. Wij ervaren dat deze pure, schone en witte as een geruststellend en vredig effect heeft op de nabestaanden.

Daarnaast is Aquamation 100% milieuvriendelijk. Het spaart energie en het water wordt 100% gerecycled. In onze visie sluit dit aan op de manier waarop we tegenwoordig met onze omgeving en onze huisdieren omgaan. Laten we samen een steentje bijdragen, wij doen dat door deze methode in de regio Venlo aan te bieden. U kunt dat doen door voor resomeren te kiezen en op die manier de natuur, en uw huisdier, te respecteren.

Adres
Guido Gezellestraat 36
5921 TZ Venlo

Meer informatie
Tel: 077-3030042
[email protected]

Bezoek ook eens hun website voor meer informatie.

 

Reacties