Scholen kunnen weer open; verdeeldheid onder ouders

Foto: © Pixabay.

De basisscholen kunnen vanaf 11 mei weer open, net als de kinderopvang, de bso en het speciaal onderwijs. Toch leven er ook zorgen onder leraren en ouders. Kinderen gaan aanvankelijk de helft van de tijd naar school, zodat er kleinere groepen tegelijkertijd samen zijn.

Zowel leraren als ouders keken uit naar het moment waarop meer duidelijk zou worden. Toch zal niet iedereen blij zijn met het genomen besluit: er waren op voorhand voor- en tegenstanders van het opengooien van de scholen.

Er is verdeeldheid onder ouders over het heropenen van de basisscholen. Waar een grote meerderheid het goed vindt dat de scholen weer open gaan, overweegt een kleine dertig procent van de ouders hun kinderen thuis te laten, blijkt uit een peiling van het AD.

Van de bijna 15.000 ouders die de peiling van het AD hebben ingevuld, is bijna 70 procent het eens met het heropenen van de basisscholen na 11 mei. Van de ouders die het niet eens zijn met deze stelling, maakt 44 procent zich zorgen om de gezondheid van het kind, waar 23 procent van de ouders zich zorgen maakt om zijn of haar eigen gezondheid. Daarna komt de gezondheid van leraren (15 procent).

Ben jij het ermee eens dat de scholen straks de deuren weer openen? Kom je in de problemen als je kind maar de helft van de tijd naar school mag? Of overweeg jij, je kind thuis te laten?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen