Zomerparkfeest organiseert Boerebroelof 2021

Foto: Zomerparkfeest organiseert Boerebroelof 2021.

Op maandag 6 april heeft het bestuur van Jocus bekendgemaakt dat de stichting Zomerparkfeest de eer gegund krijgt om de Boérebroélof 2021 te organiseren. Het Zomerparkfeest neemt daarmee het stokje over van de Herungerstraat die dit het afgelopen seizoen op een fantastische manier heeft verzorgd.

Tijdens de boérebroélof wordt een boerenbruidspaar op vastelaovesdinsdaag op het stadhuis in de onecht verbonden. De boérebroélof is een meer dan honderdjaar oude Venlose traditie.

Jocus is zich bewust dat weinig Venlonaren op dit moment bezig zijn met de vastelaovend. Er zijn zorgen, kleine en grote. Want het coronavirus heeft ook de stad van lol en plezeer niet ongemoeid gelaten. Daarom voelt het vreemd om nu al met de organisatie van dit oer-Venlose feest bezig te zijn. “Maar in de verwachting en hoop dat ook deze donkere periode voorbij zal gaan, is het belangrijk om een zonnig perspectief op de toekomst te houden. Het vooruitzicht op de boérebroélof kan de Venlonaren daarbij hopelijk helpen”, aldus voorzitter Roel Versleijen.

Jocus is blij met de keuze. Het Zomerparkfeest is net als de vastelaovend een oer-Venloos feest dat vrijwel volledig gerund wordt door betrokken vrijwilligers. Afgelopen editie van het parkfeest waren er maar liefst 1.000 vrijwilligers in touw. Ongeveer de helft daarvan bestaat uit mensen van verenigingen die de handen uit de mouwen steken achter de bar actief als tapper, inschenker, verkoper, glazenwasser of als ophaler. Vaak vier dagen lang. Er zijn ook vrijwilligers die zich juist inzetten om het feest op te bouwen en zijn in de week voorafgaand aan het festival in de weer. Daarnaast ontdek je ook mensen achter de kassa’s, op de podia, achter de schermen
en in de voorbereidende organisatie. Kortom héél veel mensen die zich vrijwillig willen inzetten om dit leuke festival mogelijk te maken. De vrijwilligers van het Zomerparkfeest zijn een geolied team, echte Parkaholics, die zich dit jaar als boeren en boerinnen willen gaan inzetten om de Boérebroélof tot een grandioos succes te maken. De boérebroélof 2021 wordt gevierd op dinsdag 16 februari.

Reacties