Elkaar helpen: ‘Samen sterk tegen Corona’

Foto: Samen tegen corona - Gemeente Venlo.

In deze tijd van de coronacrisis ontstaan er mooie initiatieven die mensen met een hulpaanbod of vraag verbinden. Eén van die mooie initiatieven is ‘Samen sterk tegen Corona’.

In de komende dagen valt er bij alle huishoudens in de gemeente Venlo een poster met een rode en een groene kant in de brievenbus. Door die poster voor hun raam te hangen kunnen bewoners laten zien of ze in de strijd tegen het coronavirus hulp nodig hebben of juist hulp willen geven. Heeft u geen poster ontvangen? Dan kunt u vanaf vandaag deze ophalen bij de lokale supermarkt. Wilt u of kunt u niet naar de supermarkt? Stuur een mailtje aan [email protected] of bel naar 088-2987653. Via kan Doen worden vervolgens deze posters alsnog thuisbezorgd.

Rood of groen
Veel mensen willen best helpen, maar weten niet wie van hun buurtgenoten hulp nodig heeft of hulp aanbiedt. De poster laat dit duidelijk zien. Wie hulp kan bieden, hangt de poster met de groene kant naar buiten gericht op het raam. De rode kant is bedoeld voor mensen die hulp vragen. Mensen schrijven hun telefoonnummer op de poster en zo komen zij met elkaar in contact. Hulpvragen zijn vaak eenvoudig, zoals even de hond uitlaten, boodschappen doen, of gewoon een luisterend oor.

Voor de mensen die hun telefoonnummer liever niet voor iedereen zichtbaar op het raam plakken, staat in de begeleidende brief een telefoonnummer vermeld dat gebeld kan worden als men hulp nodig heeft.

40.000 posters
Het initiatief is komen overwaaien uit Groningen en wordt al in veel gemeentes gebruikt. In Venlo worden 40.000 posters verspreid op initiatief van Humanitas noord-Limburg, Stichting Groen Licht NML en Eén tegen Eenzaamheid Venlo. Ook gemeente Venlo en Incluzio ondersteunen de actie.

De samenwerkende partijen proberen hulpvraag en aanbod zoveel mogelijk bij elkaar te brengen. Het gaat om zowel hulp in de straat door middel van deze posteractie, als ook online en telefonische initiatieven.

Via www.venloonline.nl/samensterktegencorona zijn veel lokale en regionale initiatieven in één overzicht terug te vinden. Samen staan we sterk tegen Corona!

Reacties