112

Landelijke corona update; Nederlands dodental door corona stijgt met 166 naar 1339

Foto: © Pixabay.

Het coronavirus heeft nu zeker 1339 levens geëist in Nederland. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), dat 166 nieuwe meldingen over sterfgevallen heeft binnengekregen.

Het aantal meldingen is niet gelijk aan het aantal overledenen in de laatste 24 uur. Sterfgevallen worden vaak pas een of meerdere dagen later door de GGD doorgegeven aan het RIVM.

Het aantal nieuwe meldingen over ziekenhuisopnamen is met 625 weer hoger dan woensdag, toen hierover 447 meldingen binnenkwamen. Ook hier ligt de registratie vaak een of twee dagen achter op de werkelijke situatie. Het aantal positieve testen nam weer met ruim duizend toe.

Uit de cijfers van donderdag blijkt dat voor het eerst in Nederland een dertiger is overleden aan de ziekte Covid-19. De patiënt viel in de leeftijdscategorie van 35 tot 39 jaar. Het virus heeft tot nog toe één Nederlander van in de 40 het leven gekost. Veruit de meeste mensen die eraan zijn bezweken, waren boven de 70 jaar.

Lees ook; ‘Coronamaatregelen blijven voorlopig gehandhaafd’.

Reacties