1 april; Vanwege coronacrisis weinig grappen

Foto: © Pixabay.

Vandaag is het 1 april en dat betekent normaal gesproken dat de slechte grappen weer uit de kast gehaald worden. Vooral op het internet is het de laatste jaren raak.

Waar we vorig jaar nog in de maling werden genomen met pizza’s zonder korst, naar Zwitsal ruikende verf en chips met pepermuntsmaak, blijven de 1 aprilgrappen van bedrijven dit jaar uit.

Google
Ook Google, een van de grootste grapjassen op dat gebied, houdt zich dit jaar stil. Google heeft besloten om zich dit jaar stil te houden op 1 april, vanwege alle gevolgen dat het coronavirus met zich meebrengt. Het Amerikaanse bedrijf staat erom bekend om, met bijna ieder product dat het heeft, een grap uit te halen op de lolbroekendag. Maar dat zit er dit jaar, logischerwijs, dus even niet in.

Grappen zorgen dat je het volhoudt
Dat veel bedrijven 1 april dit jaar vermijden, hoeft daarentegen niet te betekenen dat we zelf geen grappen mogen maken. Humor word ook vaak ingezet om staande te blijven in stressvolle situaties. De inzet van humor kunnen stressvolle werksituatie beter te verdraagbaar maken. Dus een grapje maken kan altijd. 1 april hoeft dus niet te wijken voor de coronacrisis, maar kan het mensen juist helpen om ermee om te gaan. “Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van humor om elkaar dit tegengif te geven.”

Lees ook :De leukste 1 april grappen van 2019 op een rij!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen