Coronavirus zet dagelijks leven van Nederlanders volledig zijn kop; ‘Helft Nederlanders raakt besmet’

Foto: © Pixabay.

Van een lockdown wil het kabinet nog niet spreken, maar na het sluiten van de scholen, horeca en sportclubs is duidelijk dat de verspreiding van het coronavirus het dagelijks leven van Nederlanders de komende weken, zo niet maanden volledig op de kop zal zetten. 

Nog maar een week geleden schudde premier Rutte lachend de hand van de RIVM-baas nadat hij vlak daarvoor had aangekondigd dat juist dat niet meer mocht. Inmiddels is de lach ook bij de premier verdwenen.

Rutte laat weten dat het zomaar kan zijn dat er maatregelen versoepeld worden. Maar daarbij kan het ook zijn dat er nog meer maatregelen worden genomen of strenger aangepakt worden. Het is passen en meten. “Als we het op deze manier kunnen sturen zijn de gevolgen voor de volksgezondheid het meest beheersbaar,” aldus de premier.

Veel mensen overlijden
Ongeveer de helft van de Nederlanders zal besmet worden met het coronavirus. De meeste van hen krijgen slechts lichte klachten. Duizenden Nederlanders zullen overlijden, in Limburg alleen kan dat al om 2.500 inwoners gaan laat infectie-arts Christian Hoebe van de GGD Zuid-Limburg  aan 1Limburg weten.

Groepsimmuniteit
Nederland richt zich nu op het creëren van groepsimmuniteit. Daarvoor moeten veel mensen het virus krijgen. Als iemand het virus heeft gehad, kan hij of zij immuun worden. Zodra steeds meer mensen immuun zijn, kan het virus zich steeds langzamer verspreiden en niet meer zo makkelijk overspringen op ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid.

Lees ook; Minister President Rutte spreekt vanuit het Torentje; drie mogelijke scenario’s voor het land.

Lees het volledige item van 1Limburg hier. 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen