Geen bezoek meer toegestaan in ziekenhuis VieCuri Venlo en Venray

Foto: Ziekenhuisbed - Viecuri.

Vanaf maandag, 16 maart, is tot nader bericht bezoek van patiënten op de verpleegafdelingen van VieCuri niet meer toegestaan. Deze maatregel treft het VieCuri om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en hun patiënten en medewerkers te beschermen.

Op dit moment hebben ze bij VieCuri twaalf patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Acht medewerkers zijn positief getest op het coronavirus. Maandag is bekend geworden dat een tweede patiënt die besmet was met het coronavirus helaas is overleden.

VieCuri begrijpt dat dit een ingrijpende maatregel is, maar in deze uitzonderlijke crisissituatie is het voorkomen van iedere besmetting van het grootste belang. Zeker omdat in het ziekenhuis patiënten zijn opgenomen met een (zeer) kwetsbare gezondheid, de groep mensen die de meest ernstige gevolgen van het virus kunnen ondervinden.

Extra aandacht voor patiënten
Hoe vervelend VieCuri deze maatregel ook vind, ze gaan er uiteraard alles aan doen om patiënten en naasten op andere manieren in contact te laten blijven. Naast bellen, Skype en de mogelijkheid om een attentie af te geven aan de hoofdingang en zullen we extra individuele aandacht en zorg voor patiënten op hun eigen afdeling aanbieden.

Het spreekt voor zich dat VieCuri in het geval van kinderen, geboortecentrum, SEH, terminale patiënten én patiënten waarvan de gezondheid in de komende dagen ernstig verslechtert individuele bezoekafspraken maken met hun naasten. Bezoekers die uitzonderlijke toegang krijgen, krijgen allemaal een bezoekersbadge aangeboden, zodat duidelijk herkenbaar is dat zij toestemming hebben om op een afdeling aanwezig te zijn.

Reacties