Lente-expositie in D’n Horstgraaf

Foto: D’n Horstgraaf - © Danny Danckaert via Google Maps.

Elk seizoen fleuren lokale en regionale kunstenaars met hun creaties de gangen op van zorgcentrum D’n Horstgraaf in het Venlose Auxiliatrixpark. Komende lente gebeurt dit door leden van de Limburgse Kunstkring.

De Limburgse Kunstkring is een kunstenaarscollectief die vooral in Zuid-Limburg actief is. Dit is de eerste keer dat zij zo ver in het noorden van de provincie exposeren. De leden hebben meestal een professionele opleiding in de beeldende kunst genoten. Kenmerkend voor hun werk is het creëren van eigentijdse kunst met een persoonlijk karakter. De huidige leden neigen in het algemeen naar een meer abstracte weergave van de werkelijkheid.

De Limburgse Kunstkring wil een optimaal kunstzinnig klimaat in Nederlands- en Belgisch-Limburg bevorderen. En daarbij een professioneel samenwerkingsverband onderhouden, waarbinnen ruimte geboden wordt voor onderlinge samenwerking, het toetsen van ideeën en het uitwisselen van ervaringen op artistiek niveau. Ook wil de Limburgse Kunstkring een platform bieden waarop de aangesloten kunstenaars zich kunnen profileren.

De deelnemende kunstenaars aan de expositie in D’n Horstgraaf zijn: Marjon Bessems (brons, keramiek), Matti Heijmans (plexiglas, mixed media), Arno Roeloffzen (acryls), Ahmed Kleige (acryls), Sjra Borsboom (glasobjecten), Luc ten Klooster (art photography) en Nic Heffels (lino-mixed).

Van 10 maart tot 24 mei 2020 – Dagelijks open van 9 tot 17 uur – Toegang gratis

Reacties