Kangoeroewedstrijd bij Basisschool De Meule – Uitdagen van talenten; kinderen laten doen waar ze goed in zijn

Foto: Kangoeroeschool.

Basisschool De Meule – Basisschool De Meule is een basisschool met ruim 200 talenten die we graag stimuleren om beter te worden in datgene waar ze goed in zijn, in en buiten school.

Op sportief vlak worden kinderen gestimuleerd om mee te doen met activiteiten als de Venloop en de Avondvierdaagse. De hardloper en de wandelaar, de snelle en minder snelle loper. Op het gebied van taal en cultuur dagen we kinderen uit met de declamatiewedstrijd van Veldeke. Je hoeft geen Venloos te spreken om een Venloos versje voor te dragen, maar je moet wel een portie lef hebben om je talent te ontwikkelen. We zijn een gezonde en veilige school en dagen kinderen dus ook uit om gezonde voeding mee te nemen of voor een ander op te komen als iemand je nodig heeft. Dat vraagt behoorlijk wat talent van een kind.

Op 19 maart gaan we een nieuwe uitdaging toevoegen aan dit rijtje: de Kangoeroewedstrijd.

De Kangoeroewedstrijd is een internationale rekenwedstrijd die zijn oorsprong heeft in Australië. Daar werd in 1980 voor het eerst een wiskundewedstrijd gehouden. Tien jaar later werd het initiatief in Frankrijk overgenomen. Als eerbetoon aan Australië kreeg de wedstrijd de naam Kangoeroe mee. Inmiddels doen bijna 80 landen mee, met wereldwijd meer dan 6,5 miljoen leerlingen!

De Kangoeroewedstrijd vindt plaats op school en vraagt buiten een rekentalent vooral creativiteit en inzicht. Er zit een kleurwedstrijd aan verbonden waarbij het thema dit jaar ‘vierkanten en driehoeken’ is. De leerlingen krijgen een vlak vol abstracte vormen en moeten deze zo creatief mogelijk inkleuren. De wedstrijd op school bestaat uit 24 vraagstukken. Groep 5 en 6 maken de wisKIDS-versie en groep 7 en 8 de wisSMART-versie.

Het mooie aan deze wedstrijd is dat meedoen belangrijker is dan winnen. Alle deelnemers krijgen een leuk aandenken en een diploma. Dat past mooi binnen de visie van basisschool De Meule.

Bent u benieuwd naar de resultaten van de kleur- en rekenwedstrijd? Volg ons dan op Facebook via https://www.facebook.com/basisschooldemeule.

Reacties