Aanleg glasvezelnetwerk buitengebied Venlo

Foto: Gemeente Venlo.

De werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk zijn in volle gang in het buitengebied van Noord-Oost Limburg. Het gaat om een uitgestrekt gebied dat loopt van de gemeente Bergen in het noorden, langs Venlo, richting Roermond en Echt-Susteren in het zuiden.

Aannemer SPIE is begonnen met graven in het noorden, binnen de gemeente Bergen. De woningschouw, waarbij de aannemer bij aangemelde bewoners langs gaat om te kijken waar de aansluiting in huis komt, is momenteel gaande ter hoogte van Venlo.

Verwachte planning
Medio februari is de aannemer gestart met een aantal ondergrondse boringen in Arcen en Velden. De graafwerkzaamheden in het buitengebied van de gemeente Venlo zullen aansluitend starten. Er wordt een geul gegraven in de berm, daar komt een buis in te liggen. Vervolgens wordt de dunne glasvezels door de buis geblazen.

Verdeelpunten
Binnen de gemeente komen twee verdeelpunten, ook wel ‘POP’ (Point of Presence) genoemd, te liggen. Een ten zuiden van Venlo (het paarse gebied op de plattegrond, BEL-01), en een ten noorden (het groene gebied, VEL-02). Een verdeelpunt ziet er uit als een grote grijze kast en verdeelt het signaal naar de verschillende adressen in het gebied. De verwachting is dat alle aangemelde bewoners in Venlo in de zomer 2020 zijn aangesloten.

Vragen over de aanleg?
Heb je een vraag of klacht over de aanleg, dan kun je op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur terecht bij de klantenservice van SPIE, 088 313 10 46 of [email protected]

Voor andere vragen kun je contact opnemen met de klantenservice van Glasvezel buitenaf via 088 – 75 85 800, op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. Je kunt ook direct je vraag stellen via live chat op de website! Vul hiervoor de postcodecheck in op www.glasvezelbuitenaf.nl.

Reacties

Cookieinstellingen