IkPas: 40 dagen geen druppel

Foto: © Pixabay.

Veel mensen zetten na de carnaval, gedurende de gehele vastentijd tot en met 5 april hun alcoholgebruik op pauze: Dit betekent vanaf 26 februari 40 dagen geen alcohol drinken. Ga ook de uitdaging aan en doe mee met IkPAs!

Veel deelnemers van IkPas ervaren naast het structureel minder drinken van alcohol, positieve lichamelijke veranderingen.:

  • Ze voelen zich fitter en scherper
  • Ze slapen beter
  • Ze vallen af
  • Ze hebben een betere huid.


Zien drinken doet drinken
Wanneer ouders en de sociale omgeving van kinderen alcohol drinken waar kinderen/jongeren bij zijn, heeft dit invloed op de opvattingen over alcoholgebruik. Dit heeft vervolgens ook invloed op het toekomstige drinkgedrag van deze kinderen/jongeren. Door mee te doen met IkPas laten ouders/grootouders en de sociale omgeving zien dat ze bewust met alcohol omgaan

Meedoen!
Iedereen kan meedoen en de voordelen zelf ervaren. Schrijf je in voor ‘IkPas 2020’ via www.ikpas.nl/inschrijven. Bij inschrijving is er de mogelijkheid om een account aan te maken voor een eigen gepersonaliseerde IkPas-omgeving. Daarin vind je onder andere De IkPas-coach: een persoonlijke vraagbaak die je kunt inroepen als je vragen hebt over IkPas of als je bijvoorbeeld wat advies nodig hebt voor op moeilijke momenten. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Ga de uitdaging aan!

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie, die wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Reacties