Archief krijgt oudste foto’s van Venlo in handen

Foto: VenloOnline - Opnamen van Venlo uit de periode 1857-1861.

Vanavond zal burgemeester Scholten een uniek fotoalbum in ontvangst nemen van dhr. Flip Bool. Hij zal dat doen in het programma Nedinscoplein bij Omroep Venlo vanaf 17.30 uur.

Het album bevat ongeveer 400 foto’s uit de periode ca. 1855-1870, waaronder 21 opnamen van Venlo uit de periode 1857-1861. Het gaat om de oudste tot nu toe bekende foto’s van Venlo.

Het Gemeentearchief Venlo leverde een belangrijke bijdrage aan het onderzoek, met name betreffende de identiteit van de fotograaf, de datering, de lokalisering van een aantal opnamen en de identificatie van een aantal personen. Eind 2019 werd een overeenkomst bereikt tussen dhr. Bool en het Gemeentearchief Venlo, waarbij het Venlose archief overging tot aankoop. Een en ander is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Limburg.

Nieuwe website 
Overigens is vandaag de nieuwe website van het Venlose archief online. De website is veel logischer opgebouwd dan de oude. Er is gekeken naar waar bezoekers echt naar op zoek zijn. Het grootste voordeel van de nieuwe website is, naast het feit dat er technisch veel meer mogelijkheden zijn, er via één zoekingang gezocht kan worden door alle collecties. Dit was bij de oude website niet mogelijk. Daarnaast voldoet de nieuwe website aan alle eisen van de overheid met betrekking tot digitale toegankelijkheid. www.archief.venlo.nl

Reacties