Horecastudenten Gilde Opleidingen Venlo organiseren benefietdiner in Kasteeltuinen Arcen

Foto: ©Kasteeltuinen.

Studenten van Gilde Food & Hospitality College uit Venlo runnen van 17 t/m 21 februari zelfstandig een restaurant in Kasteel Arcen. Zij organiseren dit als onderdeel van hun opleiding waarbij ze een mini-bedrijf opzetten om ervaring op te doen in hun vakgebied, maar vooral ook om geld op te halen voor een goed doel. De hele week worden er activiteiten georganiseerd waarmee geld wordt opgehaald voor Stichting ‘Eet met je hart’: een organisatie die zich inzet voor eenzame ouderen.

Kasteel Arcen
De studenten openen hun restaurant in Kasteel Arcen. Een historisch ingericht kasteel gelegen op bloemen- en plantenpark Kasteeltuinen Arcen. Kasteeltuinen Arcen is gedurende de winter gesloten waardoor het kasteel, uitgerust met een professionele horecakeuken en restaurantruimte, een perfecte mogelijkheid biedt voor het organiseren van een diner in een unieke historische omgeving. Coördinator Horeca van Kasteeltuinen Arcen Juul Hollman was meteen te spreken over het initiatief van de studenten: wie bieden graag ruimte aan studenten die werkervaring op willen doen én zeker als we zo bij kunnen dragen aan het goede doel’.

Benefietactiviteiten
Gedurende de week vinden er diverse activiteiten plaats waarbij de opbrengst ten goede komt aan Stichting ‘Eet met je hart’. Tessa Verstegen, een van de studenten achter dit initiatief: “We hebben voor deze stichting gekozen omdat wij het belangrijk vinden dat deze eenzame ouderen niet vergeten worden”. De studenten organiseren onder meer een winterse high tea met aansluitend een bingo speciaal georganiseerd voor eenzame ouderen. Ook vindt er een borrel voor de school plaats in het kasteel. Op donderdag 20 februari 18.00 is het restaurant geopend voor iedereen die wilt komen eten in het kasteel. Er wordt voor slechts €25,95 een viergangen diner geserveerd, volledig bereid en verzorgd door studenten van Gilde Food & Hospitality College. Reserveren voor deze avond is vereist en is mogelijk via: http://bit.ly/dinerkasteeltuinen

De opbrengsten van deze week worden geschonken aan de stichting ‘Eet met je hart’.
Let op: Kasteeltuinen Arcen is gesloten. Vanaf woensdag 1 april is het park weer dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 geopend voor het publiek. Het seizoen loopt door tot en met zondag 1 november 2020. In 2020 is Kasteeltuinen Arcen door Land van de ANWB wederom uitgeroepen tot Limburgs leukste uitje!

Reacties