Project FUTURE van start in Noord-Limburg

Foto: Project FUTURE van start in Noord-Limburg.

Project FUTURE geeft jongeren de kans om 26 weken aan de slag te gaan bij een interessante maatschappelijke organisatie naar keuze. Tijdens dit project gaan de jongeren op ontdekkingstocht. 

FUTURE is een project van zes samenwerkende gemeenten in Noord Limburg en de provincie Limburg in het kader van het actieprogramma ‘De maatschappelijke diensttijd’. Met het project worden jongeren verbonden aan lokale en regionale organisaties om daar (werk)ervaring op te doen. De jongeren zetten hun talenten in om organisaties te ondersteunen of te helpen met werkzaamheden en taken die nodig zijn.

Bij FUTURE richten de gemeenten zich niet alleen op het belang voor de jongeren, maar ook op het belang voor de lokale en regionale organisaties: een win-win situatie dus. Naast dat het jongeren werkervaring brengt, werken ze ook aan hun perspectief in de toekomst. Voor de organisaties geldt dat ze een extra paar handen krijgen die meewerken. Daarnaast hebben deze jongeren een frisse kijk op het werkveld.

Om het project vorm en inhoud te kunnen geven, wordt niet alleen gekeken in de “kaartenbakken” van de gemeente en gemeentelijke organisaties, maar wordt er ook actief gezocht naar jongeren in de regio die willen groeien, ontwikkelen en kansen willen pakken.

Voor jongeren die meedoen is er veel te winnen
• Verbeteren en ontdekken hun vaardigheden;
• Ontdekken hun dromen;
• Maken kennis met beroepen;
• Verbeteren hun CV;
• Leren veel nieuwe mensen kennen en breiden hun netwerk uit;
• Krijgen een certificaat;
• Ontvangen gratis coaching op het gebied van persoonlijke en zakelijke vaardigheden;
• Vergroten hun kansen op de arbeidsmarkt.

Geïnteresseerd?
Neem bij vragen of interesse voor deelname contact op met Danny Hommen van Wel.Kom, 06 – 3511 9903, [email protected]. Organisaties die graag willen meewerken aan dit project, kunnen dit aangeven bij Eric de Maeyer, [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen