De Venlose Stadsmunt (het “Venlonaerke”) gaat dit jaar 2,60 kosten

Foto: © https://pxhere.com/

Stadsmunt Venlo (het “Venlonaerke”), die in het leven is geroepen als service en betalingsgemak voor alle vastelaovesvierders, gaat dit jaar € 2,60 kosten.

De Venlose Stadsmunt (het “Venlonaerke”) is in 2005 opgericht als betalingsgemak voor alle vastelaovesvierders. Inmiddels is bewezen dat dit een groot succes is volgens horeca en publieke opinie. Het Venlonaerke gaat in 2020 tijdens de Vasteloavend € 2,60 kosten. Het Venlonaerke is geldig tot 1 april 2020. Nadien zijn de munten niet meer in te leveren en te verzilveren!

In de nieuwe regeling wordt van elke ingeleverde betaalmunt 10 cent afgedragen voor de organisatie van de Boetezitting. ‘Zo komen we tegemoet aan de steeds verder stijgende organisatiekosten’, laat Stichting Stadsmunt Venlo in een persbericht weten.

De Stichting Stadsmunt Venlo, de betrokken horeca-ondernemers en de stichting Stadscomité BBZ zijn overeengekomen om de jaarlijks oplopende kosten van het evenement met deze verhoging op zaterdag te kunnen blijven dragen, om zo de Boètezitting als vastelaoves-festival gratis toegankelijk te kunnen houden.

Reacties