Expositie Vastelaoves-memorabilia uit Blerick, Hout-Blerick en de Boekend

Foto: ©Maikel van Vugt.

In het Fort Museum is vanaf 1 februari een expositie te bewonderen van vastelaoves- memorabilia uit Blerick, Hout-Blerick en de Boekend en zal hier de hele maand februari te aanschouwen zijn. De expositie wordt georganiseerd door de Heemkundekring Blariacum die hiermee ook dit deel van de cultuurhistorie van Blerick, Hout-Blerick en de Boekend onder de aandacht wilt brengen.

Het betreft hier een greep uit de collectie van Maikel van Vugt, die sinds 2011 fotograaf is tijdens het Galdere en Blariacum Bearegood. De complete collectie bestaat momenteel uit 2531 stukken waarvan er 1846 uit de gemeente Venlo komen. En daarvan komen er 564 uit Blerick, Hout-Blerick en de Boekend, en deze drie dorpen is waar deze expositie zich op zal focussen.

De collectie bestaat voor het grootste deel uit medailles, verder bevat de collectie ook diverse muziekdragers, vastelaoveskranten en vele andere items. In deze expositie zullen voornamelijk de vier grotere vastelaovesverenigingen centraal staan; de Wortelepin, de Poerker, de Worteleschrabbers, en d’n Duikelaer. Maar ook andere verenigingen en scholen zullen hierbij aan bod komen. De expositie is gratis te zien in het Fort Museum Venlo en zal geopend worden op zaterdag 1 februari 2020 om 11:11.

Het Fort Museum Venlo is geopend ma t/m wo van 13:00 tot 17:00 en zaterdags vanaf 10:00. Fort Museum Venlo, Garnizoenweg 3
gebouw i.

Heeft u nog Vastelaoves-memorabilia en wilt u het een goede bestemming geven ze zijn zeer welkom. Deze mag je inleveren bij Maikel van Vugt, Voltairestraat 4 of 34, 5924EH telefonisch 0643298440.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen