112

Twee sluitingen door drugs in vierde kwartaal 2019

Foto: Gemeente Venlo.

Burgemeester Scholten van Venlo heeft in de maanden oktober, november en december van 2019 twee panden gesloten in de gemeente Venlo vanwege drugsgerelateerde activiteiten. De twee panden gaat op slot voor een periode variërend van 9 maanden tot één jaar.

Donderdag 5 december is een bedrijfspand aan de Burgemeester Conraetzstraat te Venlo gesloten voor de duur van één jaar, wegens het aantreffen van een hennepkwekerij. Daarnaast is op donderdag 19 december een woning aan de Rozemarijnstraat in Blerick gesloten voor de duur van 9 maanden. Dit wegens het aantreffen van handelshoeveelheden soft- en harddrugs.

Tijdelijke sluitingen
Deze tijdelijke sluitingen van woningen en panden zijn bedoeld om een eind te maken aan druggerelateerde activiteiten in of vanuit het pand. Dit gebeurt op grond van de Opiumwet; deze geeft de burgemeester de bevoegdheid om drugspanden te sluiten. “Het gaat hier om een bestuurlijke maatregel om de veiligheid in wijken en buurten te verzekeren,” licht de burgemeester toe. “Voor illegale drugshandel en –productie is geen plaats in woonwijken.”

Meld drugsoverlast
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Kwekerijen en drugslabs zorgen ook voor onveilige situaties in woonbuurten. De gemeente en de politie gaan dit daarom zoveel mogelijk tegen. Oplettende inwoners helpen daarbij. Ervaar je drugsoverlast? Bel dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de melding daarna door naar de politie.

 

Reacties