Start Longpunt Venlo voor iedereen met een longziekte

Foto: © Longfonds.

Het Longfonds start samen met zorgverleners en vrijwilligers Longpunt Venlo: dé ontmoetingsplek voor longpatiënten en hun omgeving. Per januari 2020 worden maandelijks gratis toegankelijke themabijeenkomsten georganiseerd bij de Instap in Venlo.

Meer kennis én in contact komen met andere longpatiënten Bij een Longpunt kunnen patiënten met COPD, astma of zeldzame longziekte ervaringen uitwisselen en interessante lezingen volgen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die een Longpunt bezoeken meer weten over hun ziekte en er beter over kunnen praten. Daardoor kunnen ze beter met hun ziekte omgaan en voelen ze zich beter. “Wij hebben al langere tijd ervaring met het organiseren van bijeenkomsten voor longpatiënten. De combinatie van kennisuitwisseling en ervaringen delen maakt het waardevolle en bijzondere middagen”, aldus Arne van Hofwegen, fysiotherapeut van
Funqtio. “Wij zijn de samenwerking met het Longfonds en met verschillende zorgverleners in de regio aangegaan om longpatiënten nog beter te kunnen informeren over actuele onderwerpen die hen aangaat. We zijn er trots op dat nu ook in Venlo een Longpunt van start gaat”.

Dit Longpunt Venlo wordt de ontmoetingsplek voor mensen met een chronische longziekte. Zowel patiënten als hun familie en zorgverleners of andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Samen komen we verder!

Feestelijke opening op 20 januari
Longpunt Venlo start op 20 januari 2020 om 13:30 uur met een feestelijke opening in De Instap, Jupiterstraat 61, Venlo
De feestelijke opening wordt georganiseerd door Funqtio Fysiotherapie, Ergotherapiepraktijk Domi en Logopedisch Centrum Blerick i.s.m. het Longfonds en haar vrijwilligers. Alle Longpatiënten en hun naasten uit Venlo en omgeving zijn welkom.

Reacties