De Kruisweg van onze Heer Jezus Christus geschilderd door Dick Evers

Foto: Dick Evers.

Jezus van Nazareth was een Joodse profeet. Hij leefde in Galilea en Judea. Op bevel van de Romeinse prefect Pontius Pilatus werd hij door Romeinse soldaten gekruisigd. Jezus Christus is de meest unieke persoon van alle tijden. Hij heeft de loop van de geschiedenis veranderd.

Dick Evers bestudeert al jaren de beeltenis en persoon Jezus en de staties van de Kruisweg. Daarvoor gaat hij onder andere enkele malen per jaar een klooster in, met name Monastère de Chevetogne (B) en Abdij Sint-Benedictusberg in Vaals (NL). Zijn uiteindelijke doel is het maken van een hedendaagse Kruisweg. Waarbij hij draagvalk wil creëren voor de zeven werken van barmhartigheid ook onder niet gelovigen:

1. De hongerigen te eten geven
2. De dorstigen te drinken geven
3. De naakten kleden
4. De vreemdelingen herbergen
5. De zieken verzorgen
6. De gevangenen bezoeken
7. De doden begraven

‘The Way of the Cross DICX St.Gregor’ zoals de werktitel heet, moet een meesterwerk worden dat geëxposeerd kan worden in vele omstandigheden, o.a. bij aan Jezus gerelateerde uitvoeringen als Passiespelen, The Passion, Mattheus Passion, maar ook in andere gelegenheden waar mensen elkaar ontmoeten.

De uiteindelijke versie zal bestaan uit ongeveer 15 schilderijen van 150 x 150 cm met daarvan een aantal prints op canvas, eventueel in andere maatvoeringen. Dick Evers gaat de Kruisweg schilderen in de kapel van Oud St.Gregor op Steyl (NL). De bedoeling is kapel St.Gregor periodiek open te stellen voor bezoekers die de ontwikkelingen willen volgen.

De 2 kunstenaars Dick Evers en Michelle van Asperen.
(Tekst gaat verder onder de foto)

Studie voor ‘The Way of the Cross DICX St.Gregor’
Dick Evers (Roermond) is kunstenaar, cultureel ondernemer, action painter. Feng Shui’er en nog meer.
Al tijdens de kunstacademie (Academie Industriële Vormgeving Eindhoven, Academie Kunst & Industrie Enschede) maakte hij kunst. Het waren zijn roerige, rebelse jaren en niets was vanzelfsprekend.
Dick Evers is een beeldenmaker. Hij houdt van een sterk ontwerp en hij weet wat materialen doen.

Adorable Rebel
Dick Evers was 32 jaar docent aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Zijn kunst is dynamisch, kleurig, verleidelijk, niet benepen maar royaal.
Achter zijn indrukwekkende, zwarte, gebrilde verschijning gaat een vriendelijke, benaderbare, goedgehumeurde, vegetarische ‘knuffelbeer’ schuil, die makkelijk contact maakt, graag met anderen samenwerkt en een ander zijn succes gunt.  Tegendraads en fel als hij op onrecht stuit.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen