Lex Uiting spreekt zich uit tegen Zwarte Piet en komt met nieuw album

Foto: © Vlaai Away podcast’.

Zanger en presentator Lex Uiting spreekt zich uit tegen Zwarte Piet. Dat doet hij in de eerste aflevering van de Vlaai Away podcast van radiomakers Robin Vonken en Kevin Klyn. Uiting zegt ‘faliekant tegen’ te zijn, ondanks dat hij dat nog nooit tegen iemand heeft verteld.

Anders denken
De Nao ’t Zuuje-zanger vertelt dat zijn familie hem liet beseffen dat de Randstad in een cocon leeft. “Zij zijn er in al hun onschuldigheid en totaal geen greintje racisme van overtuigd dat zwarte piet een traditie is”. Lex is zelf anders gaan denken. “Ik heb voor mezelf de levensinstelling dat als je een kindertraditie hebt en die kinderen hebben er geen last van als het veranderd, (…) waarom zou je het dan niet veranderen?”

(Tekst loopt verder onder video) 

Muziek
In de Vlaai Away podcast laat Lex zich ook uit over nieuwe muziek. “We gaan nu een plaat maken en bezig met liedjes. Het is moeilijk om niet te denken ‘Dit moet net zo goed worden ontvangen als Nao ’t Zuuje’, maar dat kan niet. Je moet gewoon iets maken dat je wil vertellen en tof vindt.”

(Tekst loopt verder onder video) 

Vlaai Away Podcast
In de eerste aflevering van de Vlaai Away podcast spreken radiomakers Robin Vonken en Kevin Klyn met Lex Uiting over de verschillen tussen Limburg en de Randstad. Ook vertelt Lex waarom er volgens hem een nieuwe oorlog zou moeten uitbreken, zingt hij de originele tekst van Nao ’t Zuuje en beantwoordt hij de vraag wat er nodig is om definitief ‘truuk nao ’t zuuje’ te gaan. De volledige podcast is hier te beluisteren.

Credits: ‘Vlaai Away podcast’.

Reacties