KanDoen maakt 200 nestkastjes om eikenprocessierupsen te bestrijden

Foto: © Kan Doen.

Bij KanDoen werken mensen die graag een bijdrage leveren aan de wijk, maar een beetje ondersteuning nodig hebben in hun werk. 

Zo helpen zij buurtgenoten met grote of kleine klussen. Bijvoorbeeld het opruimen van een garage of werkzaamheden in de tuin. Daarnaast zijn ze bij KanDoen ook ontzettend creatief met het hergebruiken van materialen.

Van afgedankt hout gaat KanDoen 200 nestkastjes maken. Die worden opgehangen op mogelijke overlastplekken van eikenprocessierupsen. Het idee ontstond zowel bij een medewerker van KanDoen als de gemeente. Zij zagen de overlast van de eikenprocessierups in het voorjaar en de zomer toenemen en kwamen op het idee om nestkastjes te maken en op te hangen. De samenwerking werd opgezocht en zo ontstond het plan om 200 nestkastjes te maken. Door vogels nestkasten aan te bieden komen er meer natuurlijke vijanden van de eikenprocessierupsen en kan de overlast hopelijk worden beperkt. De nestkasten worden in de komende maanden opgehangen.

Oud hout over?   
KanDoen bekijkt met de gemeente of er bij het milieustation nog geschikte materialen zijn ingeleverd die ze kunnen gebruiken voor de nestkasten. Heeft u nog geschikt onbehandeld massief hout van minstens 1,5 cm dik liggen en wilt u die graag doneren? Lever ze dan in bij een van de drie KanDoen locaties in de gemeente. Wilt u graag zelf een handje meehelpen? Ook dat kan! Informeer naar de mogelijkheden bij één van de KanDoen locaties.

Meer info over KanDoen: https://www.venlo.nl/kandoen

Reacties